Cum obtine statul bani in plus de la cei care acceseaza fonduri europene

contract.jpg

contractEste adevarat ca Uniunea Europeana (de fapt e vorba despre Comisia Europeana) a stabilit niste reguli de utilizare a fondurilor, dar e fals ca cere FIF (Formular de Identificare Financiara). La nivelul UE exista regulamente de accesare a fondurilor structurale si de coeziune, iar Comisia Europeana negociaza cu statele membre modul de respectare a acestor regulamente. Asa se fac tot felul de proceduri pentru gestionarea fondurilor, dar procedurile sunt initiate de statele membre. In cazul nostru de ministerele din Romania…

Ca trebuie FIF sau nu fiecare minister decide. Si cum e si normal in tara asta de 25 de ani, tot ministerul schimba regulile din cand in cand. De ce? In cele mai multe cazuri raspunsul are legatura cu schimbarea oamenilor care lucreaza acolo si cu modul in care cred ei ca trebuie sa se intample lucrurile.

De ce zic ca va fraiereste statul? Pai e simplu: trezoreria este institutie publica, adicatelea de stat. Deci daca ar vrea, Ministerul Fondurilor Europene ar putea verifica daca firma X sau Y are cont si care e acesta, daca are popriri pe conturi etc. Dar nu, mai bine sa mearga fraierii sa ne aduca o hartie stampilata si semnata, care musai sa aiba formatul Z.

Mai multe detalii: www.cipriannicolae.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.