Directorul ADR NE: Noul POR pune accent pe competitivitate, pe sustinerea mediului de afaceri

bani_euro_carucior.jpg

baniIn cadrul conferintei “Fonduri europene – un plus pentru productivitatea si capacitatea inovativa a IMM-urilor din Regiunea Nord-Est“, reprezentantii mediului de afaceri au aflat care a fost impactul fondurilor europene alocate in perioada 2007-2013 asupra competitivitatii companiilor, dar si care vor fi sursele de finantare ce vor fi disponibile in noul exercitiu financiar 2014-2020.

Vorbind de ce va aduce pentru firme noul POR, Gabriela Macoveiu, director Dezvoltarea Afacerilor in cadrul ADR Nord-Est, a subliniat:

Noul POR pune accent pe competitivitate, pe sustinerea mediului de afaceri, pe stimularea inovarii si asimilarea lor in cadrul acestora. Axa prioritara 2: Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor, din cadrul POR 2014-2020 va constitui principala oportunitate de finantare pentru IMM, inclusiv microintreprinderi, in urmatoarea perioada de programare“.

Fondurile pe POR vor fi impartiti pe doua linii prioritare. O prima linie directoare face referire la crearea de noi intreprinderi si de incubatoare de afaceri, iar o a doua vizeaza extinderea capacitatilor de productie a firmelor.

Mai multe detalii: www.ziarulevenimentul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.