Cum poti obtine un mic imprumut pentru startup-ul tau

credit-startup.jpg

credit-startupPentru a-si lansa afacerea mult dorita, antreprenorii trebuie sa gaseasca noi modalitati de a face rost de banii necesari. E din ce in ce mai greu sa obtii finantare din partea bancilor, mai ales cand vine vorba de o firma nou infiintata, care poate avea succes sau poate esua in egala masura.

Bancherilor le vine foarte greu sa acorde un imprumut unui startup, care nu are deloc istoric financiar, deoarece riscul de a nu recupera banii este unul ridicat. De aceea, pe baza unui plan de afaceri bine scris, ei isi pot crea o imagine asupra potentialului business si pot refuza sau pot accepta sa acorde banii cu imprumut.

Deoarece este un proces dificil, antreprenorii cauta si alte cai de finantare: isi lanseaza afacerea cu propriile economii sau cu ajutorul familiei si cunoscutilor.

Mai mult decat atat: in domeniul Internetului, exista platforme de crowdfunding unde antreprenorii pot cere ajutorul oamenilor. Tot ceea ce trebuie acestia sa faca pe site-uri precum Kickstarter sau Indiegogo este sa convinga oamenii de ce se merita investit in ideea lor.

Citeste tot articolul pe Entreprenoria.com (in limba engleza)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.