Cum sa atragi investitorii in afacerea ta?

antreprenori_sedinta.jpg

sedinta_afaceriE destul de dificil in zilele noastre sa construiesti o afacere de la zero, privind, mai ales, din perspectiva financiara. Indiferent ca ai o idee stralucita sau pur si simplu doresti sa investesti in ceva care sa iti aduca un profit constant, strangerea de fonduri pentru a face primul pas in acest sens este esentiala.

Sunt mai multe moduri prin care poti face rost de banii necesari, precum un imprumut de la banca, ajutor financiar de la familie sau prieteni, gasirea de investitori sau crearea de parteneriate. Totusi, daca nu detii resursele financiare necesare, cea mai buna varianta ramane gasirea unor business angels, asa-zisii “ingeri investitori”.

Stim cu totii ca acestia sunt extrem de ocupati si au suficiente oportunitati de a-si investi banii, deci, in niciun caz, ca si tanar businessman sa consideri ca afacerea ta este unica din lume si sa le ceri investitorilor sa renunte la orice altceva pentru a-ti asculta prezentarea. Aceasta ar reprezenta o greseala fatala in inceperea oricarei relatii de afaceri cu acesti oameni.

Pentru a nu face astfel de greseli, iti oferim o lista cu cateva sfaturi pentru a-i atrage si impresiona pe acesti business angels:

1. Fii cat mai creativ si mai concis cu putinta in prezentarea oportunitatii create prin afacerea ta. Astfel, vei prezenta aspectele-cheie ale viitoarei tale afaceri, si, de asemenea, nevoile si cerintele impuse de un potential parteneriat cu un investitor.

2. Prezentarea afacerii tale ar trebui sa includa toate cifrele pe care trebuie sa le stie orice potential investitor. Cu alte cuvinte, prezentarea afacerii tale ar trebui sa fie precum o ecuatie ce contine unele variabile precum rentabilitate, rata dobanzii, reduceri etc.

Citeste tot articolul pe Entreprenoria.com (in limba engleza)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.