Iulia Samoila: Contestatie publica!!!

iuliasamoila-1.jpg

“In urma raportului de selectie publicat pentru sM 4.1. – vegetal ne ramane, clar, un gust amar rau de tot si in acelasi timp unele intrebari:

  • Prima dintre ele si ceea mai grava ar fi faptul ca in urma evaluarii tuturor proiectelor au ramas 734 proiecte eligibile fara finantare insumand o valoare de 251.346.346,20 euro. In mod evident ne intrebam, in condiitiile in care avem in spate un SAPARD si un PNDR 2007-2013, care ne-au indicat clar nevoia de bani pentru partea de investitii in achizitia de utilaje agricole, cum naiba s-a gandit alocarea pe PNDR 2014-2020? Asta si prin prisma faptului ca in PNDR actual aveam sume pe SM-uri fantoma!!! Nu-mi ramane decat sa ma gandesc ca suntem de rasul curcilor!! Cum am putut fi atat de neprevazatori in conditiile in care tot amintim nenorocita de predictibilitate la tot pasul!
  • Ce se va intampla cu cele 734 proiecte ramase in aer?!!! Si ce se va intampla in sesiunea viitoare? In mod evident vor fi redepuneri masive si pe langa, alte proiecte noi! De asemenea se va incerca marirea punctajelor prin diferite metode, de creare sau nu a unor spete de conditii artificiale, etc, etc!! In mod evident se va trage de punctajele astea pana o sa le iasa ficatii!!

Si pentru ca depunerea contestatiilor nu mai are niciun farmec (sa fim seriosi la ce ajuta depunerea unei contestatii la un proiect de 63 de puncte?? – vb. unei colege de breasla, ce am avut si ce am pierdut??), eu m-am hotarat sa fac o contestatie online (pentru ca putem, cum ar zice unii:)))! Uite asa nu pierd vremea, asteptand un raspuns pentru nimic si poate pe undeva cineva s-a mai lovit de problema asta si in cazul in care declararea neeligibilitatii spetei urmatoare este intemeiata, macar sa ma lumineze si pe mine! Repet este o problema de principiu!”

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.