Cum sa obtii un mic imprumut pentru afacerea ta

cec.jpg

cecOrice lucru in viata are o latura pozitiva si una negativa. In calitate de antreprenor, nu e un secret faptul ca pentru a asigura supravietuirea, prosperitatea sau cresterea afacerii tale, ai nevoie de capital. Si daca nu ai resursele necesare, atunci trebuie sa obtii un credit. Si cum luarea unui imprumut nu e cu siguranta un lucru facil, va trebuie sa faci mai multa munca si planificare decat faci de obicei.

In primul rand, nu uita ca tu esti afacerea ta. Numele tau este sinonim cu business-ul tau. Asta inseamna ca atunci cand vei merge la banca pentru a cere un imprumut, ei se vor uita atat la afacerea ta cat si la tine, pentru a vedea daca vei fi in stare sa inapoiezi banii inapoi. De aceea e obligatoriu sa ai un plan de afaceri extrem de clar si chiar o simulare a modului in care va rula afacerea ta in urmatoarea perioada.

Inainte de a intra pe usa bancii, trebuie sa stabilesti clar care sunt nevoile afacerii tale. Vrei un birou mai mare? Sau poate vrei sa angajezi mai multi oameni de vanzari. Oricare ar fi aceste nevoie, trebuie sa te asiguri ca ele vor contribui efectiv la cresterea afacerii tale. Chiar daca viitorul este incert pentru noi toti, trebuie sa faci o munca de cercetare pentru a intelege care sunt tendintele pietii, tehnologia si mersul economiei. Apoi, trebuie sa determini modul in care toate aceste aspecte iti vor afecta compania.

Citeste tot articolul pe Entreprenoria.com (in limba engleza)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.