Propunere de parteneriat – IMM-uri (EASME) – Anglia, Spania

steag_Anglia.jpg

steag_AngliaGlasgow Caledonian University-GCU (Marea Britanie) si Muncipalitatea La Palma del Condado (Spania), impreuna cu alti parteneri din Europa, intentioneaza sa prezinte o propunere de finantare europeana in cadrul cererii de aplicatii COS-WP2014-4-05 a Comisiei Europene, Agentia Executiva pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (EASME).

Scopul acestui program este de a permite noilor intreprinzatori sa beneficieze de mobilitate intr-o alta tara a UE si sa fie alaturi de un intreprinzator gazda, astfel incat sa poata invata de la un antreprenor cu experienta si sa se creeze o retea de conexiuni pe termen lung  care sa aduca beneficii ambelor IMM-uri.

Aceasta legatura intre noii intreprinzatori si cei gazda va fi facilitata de catre organizatiile intermediare. De exemplu, CGU va primi cereri de la noi intreprinzatori din alte tari ale UE si le va pune in contact cu intreprinzatorii gazda; in acelasi timp, CGU va contacta noii intreprinzatori locali pentru a-i ajuta sa contacteze organizatiile intermediare din alte tari ale UE si sa aplice pentru mobilitate.

Finantarea disponibila de la UE va fi in principal folosita pentru a sprijini noii intreprinzatori pentru mobilitate, astfel incat astia vor primi o contributie pentru costurile de sejur si de calatorie. Va exista o mica finantare si pentru organizatiile intermediare pentru gestionarea administrativa a fluxurilor de mobilitate.

Nu exista fonduri disponibile pentru intreprinzatorii gazda. Rolul noilor intreprinzatori la cei gazda nu va fi acela de stagiu, ci de intern (alaturi tot timpul de intreprinzatorul gazda), astfel incat noul intreprinzator sa poata invata direct de la intreprinzatorul gazda fiecare aspect al managementului IMM-urilor.

Aceasta experienta il va ajuta pe noul intreprinzator in noua sa cariera si va crea sinergii si retele intre IMM-urile participante, cu potentiale sanse de a deschide afacerile catre noi piete.

Proiectul isi propune sa sprijine cel putin 100 de legaturi, atat la intrare cat si la iesire, intre toti partenerii.

De exemplu, CGU poate facilita legaturi cu 10-15 intreprinzatori gazda si sa sprijine 10-15 noi intreprinzatori. Durata programului este de 24 luni, iar fluxurile de mobilitate sunt flexibile, putand dura de la 1 luna (minim) la 6 luni (maxim).

Se cauta organizatii cu experienta (publice sau private), care lucreaza ca sustinatori ai antreprenorilor de la nivel regional sau national. Organizatia interesata va trebui sa asigure accesul la antreprenori, competente si capacitati pentru actiunile de diseminare si angajament clar de a sprijini elaborarea propunerii.

Organizatiile interesate pot contacta pentru mai multe detalii si manifestarea interesului urmatoarele persoane:
• Pablo Lopez (GCU) – [email protected] (tel: +44 782 550 4051)
• Andrés Dochao (Municipality of La Palma del Condado) – [email protected] (tel: +34609442096)

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.