Cum sa te comporti intr-un business cu oamenii de afaceri israelieni

israel.jpg

israelMulticulturalismul este extrem de important in mediul de afaceri deoarece oamenii trebuie sa poata lucra si cu oameni sau organizatii din alte tari. Asadar, inainte de a incepe orice afacere care necesita adaptare, iti recomandam sa faci o cercetare in prealabil.

Conform cu ultimele studii, peste 90% din problemele care apar pe parcursul unor relatii comerciale cu parteneri din alte tari si implicit culturi, sunt strans legate de perceptiile culturale si nu de taxe, produse sau servicii, cum s-ar crede la o prima vedere.

Americanii, europenii, asiaticii si israelienii percep timpul si valoarea in moduri diferite. Fii constient de faptul ca spaniolul, chinezul sau israelianul se comporta fiecare in felul sau si daca ajungi pe teritoriul lui trebuie sa realizezi ca deja esti intr-o alta tara si sa “scapi” de prejudecati si stereotipuri pentru a reusi sa te adaptezi. Astfel, zambetele, strangerile de mana si limbajul corpului pot si chiar sunt extrem de diferite de la o cultura la alta cultura.

Exista prejudecata cum ca israelienii sunt aroganti, insistenti si agresivi. Cel putin in acest fel sunt ei perceputi de cei din afara. Oricum, ei de fapt sunt directi si sinceri. In lumea de azi, ei sunt considerati a fi de neincredere si slabi, lucru neadevarat. De fapt, ei doar te trateaza politicos si plin de respect. Cel mai important lucru e modul in care ei te percep pe tine. Un om de afaceri din Israel va pune un mare accent pe relatii. In cultura lor, emotiile si sentimentele joaca un rol foarte important, in timp ce faptele si intuitia capata un rol secund.

Citeste tot articolul pe Entreprenoria.com (in limba engleza)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.