Regiunea Centru si-a definitivat Planul Regional de Dezvoltare 2014-2020

ADR_Centru_sigla.jpg

ADR_Centru_siglaAgentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de coordonator al Comitetului Regional de Planificare (CRP) „Centru„, a organizat la Alba Iulia sedinta de lucru a membrilor CRP „Centru” , pentru a transmite informatiile privind activitatile de pregatire a Regiunii Centru pentru noua perioada de programare 2014-2020.

Circa 50 de persoane participante la reuniune au dezbatut Planul Regional de Dezvoltare (PDR) a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020 si, ulterior, au avizat acest document de planificare regionala.

Draftul Strategiei regionale de dezvoltare a fost pregatit de ADR Centru inca din 2012 si apoi a fost pus in dezbatere publica la inceputul anului 2013. Aceasta Strategie a fost avizata la finalul anului trecut si sta la baza PDR Centru. Pe baza acestor documente de programare s-au purtat discutii si au avut loc intalniri de lucru pentru intocmirea si prioritizarea portofoliului regional de proiecte. Acest portofoliu este de fapt o baza de date cu proiecte care ar putea beneficia de finantare nerambursabila in viitoarea perioada de alocare a fondurilor europene, intre anii 2014 si 2020.

in cadrul intalnirii de la Alba Iulia a fost dezbatuta si informarea pregatita de ADR Centru privind Studiul regional privind comunitatile defavorizate, cu referire inclusiv la problemele populatiei rome din regiune. Participantii au analizat informarile referitoare la Strategia regionale de specializare inteligenta si referitoare la utilizarea instrumentelor geomatice in sprijinul dezvoltarii zonelor rurale, analizand solutiile si masurile propuse prin proiectul GRISI PLUS, derulat de Agentie.

Planul de Dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020 (PDR Centru), este documentul principal de planificare si programare elaborat la nivel regional, care va fi asumat de catre factorii de decizie din Regiunea Centru. In urma avizarii de catre Comitetul Regional de Planificare, proiectul PDR Centru va fi supus aprobarii CDR Centru.

Pana acum am organizat intalniri de lucru cu grupurile de lucru judetene si cu grupurile tematice stabilite la nivel regional, pentru a dezbate Planul Regional de Dezvoltare (PDR Centru 2014-2020). Am avut dezbateri cu reprezentantii celor sase Consilii judetene ce compun Regiunea de Dezvoltare Centru, pentru analiza prioritatilor de dezvoltare si a proiectelor din portofoliul regional. Prin aceste intalniri de lucru, membrii CRP Centru si-au armonizat punctele de vedere, astfel incat Strategia de Dezvoltare a Regiunii Centru a devenit coerenta si unitara. in aceasta sedinta am avizat Planul Regional de Dezvoltare a Regiunii, pe baza aspectelor europene si nationale privind procesul de programare pentru perioada 2014-2020. Suntem, practic, in faza in care, dupa ce am colectat informatiile necesare, ne concentram atentia pe viitoarele idei de proiecte, care ar putea fi propuse pentru finantare in viitoarea perioada. Obiectivul nostru este sa asiguram absorbtia cu succes a fondurilor europene nerambursabile in urmatorii ani„, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Planul Regional de Dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top