Cum sa-ti maresti piata de export cu ajutorul Retelei Enterprise Europe

retea_parteneri.jpg

Comertul pe piata comuna reprezinta peste 20% din produsul intern brut al Uniunii Europene. Cu toate acestea, doar un sfert din cele 20 de milioane de IMM-uri europene fac export catre alte tari comunitare.

Va prezentam deci o strategie prin care va puteti extinde pe pietele externe, folosind un instrument aflat la indemana oricarui intreprinzator: Reteaua Enterprise Europe (EEN).

Un exemplu concret este cel al companiei Bio-Circle din Germania, fondata in 1985 si axata pe producerea de substante ecologice si inovative folosite la curatenia industriala.

Avand 180 de angajati, compania se bazeaza pe o retea de furnizori si distribuitori bine pusa la punct.

“Produsele noastre ecologice sunt distribuite in 50 de tari din intreaga lume. In fiecare din aceste tari avem parteneri care ii deservesc pe clientii nostri”, explica Jens Becker, manager de export la Bio-Circle.

In mod neasteptat, la sfarsitul anului 2010, un vechi partener din Danemarca al companiei a murit, iar Bio-Circle avea nevoie urgenta de un nou distribuitor pentru a continua exporturile in aceasta tara.

Managerii au luat legatura cu Zenit, partenerul lor danez din Enterprise Europe Network, care le-a furnizat datele de contact pentru un nou distribuitor. In mai putin de o luna, Bio-Circle si-a reluat exporturile spre Danemarca.

“Dupa ce am reluat exporturile cu noul nostru partener danez, Sauberhouse, ne-am triplat volumul exporturilor in aceasta tara, ceea ce pentru noi este un succes uimitor” a subliniat Becker.

Enterprise Europe Network ajuta IMM-urile sa-si fructifice la maxim oportunitatile de afaceri in Europa. Lansata de Comisia Europeana in 2008, este cea mai mare retea de acest fel si furnizeaza servicii si expertiza de afaceri IMM-urilor din intreaga Uniune.

Potrivit estimarilor oficiale, EEN a ajutat la formarea a peste 9.000 de parteneriate si a stimulat o crestere medie a cifrei de afaceri pentru companiile implicate de 112.000 de euro.

Sursa: EuroNews

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.