Cum va arata prima strada smart la Cluj, cu stalpi de iluminat cu wifi si banci cu incarcare USB

1.jpg

O strada din Cluj-Napoca va deveni prima artera „smart” din Romania, cu stalpi de iluminat cu wifi si camere video si banci cu incarcare prin USB a telefoanelor mobile. Modernizarea strazii a fost aprobata luni de CL, finantarea fiind asigurata din fonduri europene de 1,3 milioane de euro.

Primarul Emil Boc a declarat, luni, la sedinta Consiliului Local Cluj-Napoca, in care s-a aprobat proiectul de modernizare a strazii Molnar Piuariu, ca artera este un model de structura urbana in Romania care va fi replicat si in alte parti ale orasului.

“S-au aprobat documentatia si indicatorii tehnici pentru modernizarea strazii Molnar Piuariu, in vederea atragerii de fonduri europene nerambursabile. Este o premiera nationala, va fi prima strada smart din Romania, o strada inteligenta, cu toate facilitatile si dotarile tehnologice aferente unei astfel de artere. De asemenea, va avea mult spatiu pietonal, un model de strada inteligenta si de realizare a unor structuri urbane din Romania, pe care il vom replica si in alte parti ale orasului”, a spus Boc.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.