Curs post-universitar CCIB: Proiectarea si managementul proiectelor europene

Pentru firmele din Bucuresti si din alte zone ale tarii care i-au sprijinit, proiectele europene vor fi mult mai usor de elaborat si de gestionat, avand in vedere ca proaspetii absolventi ai cursului post-universitar "Proiectarea si managementul proiectelor europene" au si cunostintele teoretice, dar si experienta practica necesara.

Metodele moderne de predare, gradul inalt de interactivitate si pragmatism, experienta de exceptie a lectorului, sunt aspectele ce definesc cursul organizat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) in colaborare cu Universitatea Politehnica Bucuresti – Centrul de Tehnologii.

"Am numai cuvinte de lauda pentru partea de organizare a acestui curs post-universitar, pentru structura sa, ca sa nu mai vorbim de prestatia domnului profesor, care a fost extraordinara! Domnia-sa ne-a furnizat informatii deosebit de utile, iar acum depinde numai de noi sa valorificam aceste cunostinte. Personal, am venit cu foarte multa deschidere de la Pitesti la Bucuresti si am fost o eleva cat se poate de constiincioasa si nu am lipsit deloc, desi am o oarecare experienta in elaborarea si implementarea proiectelor europene", a declarat Daniela Macovei, director executiv al Patronatului IMM-urilor din Pitesti.

"Nu trebuie sa uitam ca UE nu ne pune gratis la dispozitie fondurile structurale si de coeziune sociala. Cu totii le vom plati, dar castigul va fi mult mai important, daca se va materializa in ridicarea standardului de viata din Romania. Sa nu uitam nici de faptul ca UE nu este numai o forta de productie, ci si o uriasa piata de consum", a afirmat dipl. ec Stefan D. Popa, presedintele CCIB, care a participat la ceremonia de inmanare a certificatului de absolvire celor 37 de cursanti.

Lectorul, prof. dr. Andrei Szuder, directorul general al Centrului de Tehnologii Avansate din cadrul Politehnicii bucurestene a felicitat la randul sau, prima serie de absolventi post-aderare ai acestui curs care a facut deja traditie la CCIB.

"Cursul a fost foarte interesant si prezentat extrem de competent. Ca rezultat, sper sa realizam proiecte bune. Personal am depus deja un proiect pentru o firma mica im domeniul turismului", a spus Gabriel Vasiliu Bujor, director la Kapital Leasing.

"Cursul a fost foarte bun, cu o multime de informatii utile si s-a incheiat cu o propunerea de proiect, deocamdata, cu scop didactic, dar care este prima versiune a proiectului pe care il voi depune in cadrul unui Program Operational Sectorial. Am facut mai multe cursuri de acest gen, dar consider ca acesta este cel mai bun", a declarat Lucretia Maiorescu – director pentru programe europene si dezvoltarea afacerilor la Romsys.

Reprezentantii CCIB s-au angajat sa continue actiunile de pregatire a mediului de afaceri, consecventi misiunii organizatiei de factor de stimulare a capacitatii de absorbtie a fondurilor europene post-aderare.

Pentru mai multe informatii:
Departamentul Comunicare al CCIB
Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti
Telefon: 319.00.79
Fax: 319.26.95.

Sursa: Redactie Managementul-Proiectelor.ro, 2 martie 2007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.