Cursuri de calculatoare pentru someri si persoane dezavantajate, printr-un proiect de 5 milioane Euro

calculatoare-euro-200.jpg

Romanii fara un loc de munca si alte persoane defavorizate vor putea sa urmeze cursuri de utilizare a calculatorului, intr-un viitor proiect de 5 milioane de euro, finantat prin Politica de coeziune a Uniunii Europene, potrivit unui ghid scos luni in dezbatere publica.

Ministerul Fondurilor Europene a scos luni in dezbatere publica Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte „imbunatatirea alfabetizarii digitale a populatiei din comunitatile dezavantajate (e-incluziune)”, care va fi finantat din Programul Operational Capital Uman.

Din aceasta linie de finantare se va putea derula un proiect non-competitiv. Viitorul proiect ar urma sa fie derulat de Ministerul Muncii,in parteneriat cu „actori relevati” pentru diverse actiuni in domeniul digitalizarii.

Valoarea totala a proiectului va fi de 5 milioane de euro, bani care vor fi disponibili pentru populatia din aproape toata tara, in afara de Bucuresti si judetul Ilfov. Banii sunt asigurati din Politica de coeziune a UE, prin Fondul Social European – 4,25 milioane euro, iar restul de 0,75 milioane de euro de la bugetul de stat.

In cadrul proiectului vor primi sprijin, ca membri ai grupului tinta, printre altii persoane din comunitatile marginalizate si formatori.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.