Proiecte primite in cadrul Apelului regional de proiecte RIS3 si posibilele surse de finantare identificate in cadrul Laboratorului regional de dezvoltare de proiecte

competitivitate-proiecte.jpg

In cadrul procesului continuu de identificare si colectare de idei de proiecte ce pot conduce la operationalizarea Strategiei de Specializare Inteligenta Nord-Est (RIS3 Nord-Est), Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a organizat, in perioada martie-aprilie 2018, un nou Apel deschis pentru identificare de proiecte de specializare inteligenta in Regiunea Nord-Est.

Astfel, pana la data de 23 aprilie 2018, au fost colectate 39 propuneri de proiecte (buget total estimat 88,6 milioane EUR) care au fost analizate si evaluate de catre experti ai ADR Nord-Est, tinand cont de urmatoarele criterii minimale: completitudinea fisei, calitatea si coerenta informatiilor, incadrarea in domeniile & prioritatile RIS3, relevanta proiectului pentru implementarea RIS3 (caracterul inovativ al proiectului), sesizarea unor suprapuneri sau necesitati de corelare intre propuneri de proiecte similare.

ADR Nord-Est a scanat sursele de finantare disponibile (identificare programe de finantare, prioritati, masuri, alocari financiare indicative) si a evaluat posibilitatea incadrarii proiectelor in sursele de finantare existente. De asemena, pe data de 21 iunie 2018 a avut loc, la Iasi o noua editie a Atelierului de lucru pentru dezvoltarea ideilor de proiecte corelate cu RIS3 Nord-Est, la care au participat promotorii noilor proiecte si reprezetanti ai principalelor organisme finantatoare din regiune.

Lista proiectelor primite in cadrul Apelului regional RIS3 (ed. 2018) si a potentialelor surse de fianantare identificate poate fi consultata in acest tabel.

Urmare a avizului favorabil primit din parte Consortiului Regional de Inovare (din data de 19 iulie 2018), va fi propusa spre aprobare Consiliului pentru Dezvoltare Regionala, includerea celor 39 noi proiecte in portofoliul regional RIS3, alaturi de cele 129 proiecte colectate in cadrul Apelului regional RIS3 din anul 2017.

Sursa: ADR NORD EST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.