Cursuri de formare profesionala pentru someri, cu finantare europeana

diploma1.jpg

diplomaPeste 800 persoane aflate in cautarea unui job, din zona Munteniei si din judetul Mures, ar putea sa isi gaseasca mai repede un loc de munca gratie unui proiect implementat de Consiliul Judetean Buzau si finantat cu fonduri europene. Prin intermediul proiectului, somerii au posibilitatea sa se formeze intr-o meserie cu cautare pe piata muncii. Cursurile vor avea loc la Biblioteca Judeteana iar la final beneficiarii vor primi cate 600 de lei.

Este vorba despre proiectul “Program de interventii integrate pentru someri” , implementat de Consiliul Judetean si finantat cu fonduri europene, in valoare de peste 2 milioane de euro. Cursurile de formare profesionala sunt gratuite. Acestea vor incepe la vara, au o durata de 18 luni iar beneficiarii vor fi selectati din judetele din zona de Sud-Est a tarii, dar si din judetul Mures, al carui Consiliu Judetean este partener in proiect.

Toate cele 840 de persoane scolarizate vor participa in primul rand la un curs de dobandire a competentelor informatice, pentru care vor primi o diploma. Pe langa acestea, persoanele carora li se adreseaza proiectul vor mai participa la cursuri de: Introducere si prelucrare de date, Limba engleza, Dezvoltarea competentelor antreprenoriale, Asistent relatii publice, Inspector de resurse umane, Bazele contabilitatii si Agent comercial.

Accesul la acest program se va realiza cu ajutorul facilitatorilor comunitari care vor merge in comunitatile locale si vor promova acest proiect si modulele de instruire si cu ajutorul autoritatilor locale vor fi indicate persoanele care vor fi introduse in program si in functie de pregatirea profesionala si de dorintele care le au vor intra in modulele specifice ale proiectului“, a declarat managerul de proiect Liliana Nicolae.

In judetul Buzau, cursurile de formare profesionala se vor desfasura la Biblioteca Judeteana, acolo unde se vor amenaja sapte sali de curs. “Este un proiect la care s-a muncit foarte mult, Ne bucuram ca a fost aprobat si ca am obtinut aceasta finantare si sunt convins ca va fi dus la capat cu rezultatele scontate.. 840 de oameni vor beneficia de formare profesionala si pe langa aceasta vom reusi sa reabilitam si o parte din cladirea Bibliotecii Judetene cea care va gazdui practic acest proiect“, a declarat Laurentiu Gavrila, secretarul judetului Buzau.

Sursa: Adevarul

4 thoughts on “Cursuri de formare profesionala pentru someri, cu finantare europeana”

 1. mimi constantin spune:

  as dori sa stiu daca mai sunt locuri si ce cursuri sunt mai exact,sunt din buzau (somera).
  astept raspuns pe email.

 2. victoria spune:

  Sunt interesata de aceste cursuri….daca raspunde cineva , care este procedura?

  Multumesc

 3. nedelea silvia spune:

  Buna ziua,sunt din pitesti,ma intereseaza acest curs

 4. cosmin spune:

  am 36 ani ,as dori si eu sa fac aceste cursuri tel 0766240778

 5. oana spune:

  Buna ziua,
  As dori si eu sa fac cursuri de calificare – buzau nr meu 0766437046

  1. Matache Ion Dumitru spune:

   ma intereseaza pentru mine si prietenii mei.Giurgiuveanul somer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.