Curtea de Conturi: 60 de miloane de euro cheltuiti pe studii de fezabilitate fara finalitate

spaga_mita_bani.jpg

bani_numaratPresedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, sustine ca institutia estimeaza ca aproximativ 60 de milioane de euro sunt cheltuiti anual pe studii de fezabilitate care nu se concretizeaza in proiecte, fiind vorba de un “exces” in comandarea acestora de catre autoritati.

El a precizat ca aceste studii de fezabilitate “sunt legale”, nefiind vorba despre probleme de competenta procurorilor, insa este o problema pentru bugetele locale pentru ca aceste studii nu sunt si puse in practica. Potrivit sefului Curtii de Conturi, din esantionul de 1.000 de comune, orase si municipii verificate, in 2014, de catre institutie, s-au constatat pierderi de aproximativ 30 de milioane de euro, iar suma ar putea fi chiar dubla avand in vedere ca Romania are aproximativ 2.600 de unitati administrative.

Pe de alta parte, seful Curtii de Conturi a afirmat ca, in raportul institutiei pe 2014, constatarile in privinta veniturilor suplimentare de incasat si prejudicii se ridica la circa 1,2 miliarde de euro, bani pe care statul ar trebui sa ii recupereze.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.