3,12 miliarde de euro in perioada 2014-2020 pentru IMM-urile si fermele din Romania

bani_plic.jpg

bani_numaratFinantarile europene vin in ajutorul firmelor mici si mijlocii (IMM) din Romania care se confrunta cu accesul greoi la creditele bancare, din cauza dobanzilor mari. Astfel, Comisia Europeana afirma ca in perioada de programare 2014-2020 aloca acestui sector din economia romaneasca 3,12 miliarde de euro – fonduri structurale, pentru a suplini aceste lipsuri. “Vor fi finantate fermele si cooperativele, precum si exploatatiile agricole si piscicole si se va contribui la modernizare, cresterea productivitatii si la restructurare agricola”, sustine Comisia Europeana.

Comisia pune accentul pe sectorul tehnologiei informatiei si comunicatiilor (IT&C) si de aceea s-au alocat Romaniei 530 de milioane de euro pentru sectorul IT in perioada de programare 2014-2020. “Fondurile vor contribui la dublarea valorii adaugate in sectorul IT (ca procent din PIB) si la cresterea numarului utilizatorilor de sisteme de e-guvernare la 35% din populatie”, sustine Comisia Europeana.

Comisia pune Romaniei la dispozitie 6,13 miliarde de euro pentru construcirea si modernizarea retelei de sosele si cai ferate de pe coridoarele de transport principale ale UE (TEN-T).

Alti 900 de milioane de ero vor fi alocati drumurilor regionale ale tarii.

10,9 miliarde de euro vor fi destinati domeniilor energiei, combaterii schimbarilor climatice si protectiei mediului, in perioada de programare 2014-2020.

Inca 2,2 miliarde de euro sunt pentru dezvoltarea participarii la piata muncii. Per total, investiiile UE in capitalul uman romanesc vor ajunge la 3,5 miliarde de euro in perioada de programare 2014-2020.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.