Curtea de Conturi despre IMM Invest: La finele lunii iunie, erau semnate mai puțin de 1.500 de contracte de garantare! Guvernul anunța la aceeași dată peste 7.000 de credite acordate

imm.jpg

Curtea de Conturi arată, într-un raport privind cheltuirea resurselor publice privind combaterea Covid-19, că la finele lunii iunie, în programul IMM Invest, fuseseră emise mai puțin de 1.500 de contracte de garantare. La aceeași dată, atât premierul Orban, cât și ministrul Finanțelor anunțau că peste 7.000 de firme au primit credite în program.

”Din totalul de 64.282 de IMM-uri care au cereri/solicitări înregistrate la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii SA – IFN (FNGCIMM) la 25.06.2020 au fost aprobate de bancă 5.488 de cereri, reprezentând un procent de 8,5%. La aceeași dată, din numărul de cereri aprobate de bancă (5.488), FNGCIMM a emis 1.451 contracte de garantare, reprezentând un procent de 26,4% din cererile aprobate de bancă, aferente unui număr de 1.418 de IMM-uri”, arată Curtea de Conturi.

Astfel, până la 25 iunie 2020, fuseseră emise contracte de garantare în valoare de 588 milioane lei… Mai multe detalii aici.

One thought on “Curtea de Conturi despre IMM Invest: La finele lunii iunie, erau semnate mai puțin de 1.500 de contracte de garantare! Guvernul anunța la aceeași dată peste 7.000 de credite acordate”

  1. katy spune:

    Bravo, Dpmnule Catu, ati dat IMMINVEST la banci, foarte prost, nu existau Autoritati de Management, nu s-au depus pana acum proiectele pe ministere la AM-uri, de ce ati dat IMINVEST la Banci. Din p[artea mea bancile trebuie sa dispara, sa nu mai fie. Acum de cand ati dat bancilor , fac din nou pe desteptii. Spun ca sunt admisi in IMM iNVEST numai IMM-urile cu Cifra de afaceri de 400.000 lei in sus. Pai daca le admit numai pe alea de ce sa mai faci imprumut daca ai bani, asa de nebun. Au inceput cu CRB=ul . Din partea mea pot sa dispara ca nu fac nimic bun. Sunt atatia prosti pe acolo incat niciunul nu-si da seama ca singurul profit al lor este dobanda pe care o plateste clientul, bine ei mai traiesc si din comisioane, si in mare parte pana acum stateau degeaba, sunt atatea conditii incat te lipsesti sa iei credit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.