Dacian Ciolos: “Avem in vedere o schema de finantare si de ajutor de stat pentru dezvoltarea furnizorilor privind producatorii auto”

masini_parcare.jpg

Guvernul are in vedere sa propuna o schema de finantare si de ajutor de stat pentru sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii, cu precadere a celor care lucreaza in domeniul creativ si industrial si care pot fi furnizori pentru producatorii auto, a declarat premierul Dacian Ciolos.

“Ne intereseaza nu doar dezvoltarea producatorilor auto, cum este Dacia, dar si a furnizorilor pe care ei ii au. Sigur, companii cum este Dacia Renault, la instalare, au venit si cu furnizorii lor traditionali. Dar noi vrem, din ce in ce mai mult, sa dezvoltam si gama de furnizori autohtoni, altfel spus sa stimulam si investitiile capitalului romanesc in intreprinderi mici si mijlocii care sa fie furnizoare ale unor astfel de uzine, cum este Dacia Renault”, a spus Ciolos.

Premierul a precizat ca schema de finantare si de ajutor de stat pentru sustinerea acestor furnizori ar putea fi instituita pana la sfarsitul anului,

“Avem in vedere ca pana la sfarsitul anului sa propunem o schema de finantare si de ajutor de stat pentru sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii, cu precadere a celor care lucreaza in domeniul creativ, industrial, care pot sa fie furnizori de lunga durata si competitivi pentru Dacia sau pentru alti operatori economici industriali, care lucreaza in acest domeniu'”, a mai afirmat Ciolos.

Sursa: Capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.