Daea: Din 16 octombrie platim subventiile pentru anul agricol 2017-2018; valoarea 2,7 miliarde euro

09241804-1689424138.jpg

Plata primelor subventii pentru agricultura, pentru anul agricol 2017 – 2018, vor fi facute incepand cu data de 16 octombrie, valoarea totala a sumelor alocate ridicandu-se la 2,7 miliarde de euro, a anuntat duminica ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent la targul de toamna ”Sarbatoarea turcanei” din satul Costesti, judetul Hunedoara.

“Avem data de 16 octombrie, toti fermierii o asteapta pentru ca va fi prima zi cand vor incepe sa apara subventiile pentru anul agricol 2017-2018 (…). in aceasta iarna incepem sa dam subventiile si pentru zootehnie. Este un efort formidabil pentru tara, pentru ca acest efort se comensureaza intr-o suma de 2,7 miliarde euro pe care trebuie sa-i dea intai tara si apoi sa-i ia de la Uniunea Europeana. Toti acesti bani, pentru subventiile din aceasta toamna, pentru continuarea subventiilor regulare sunt in bugetul Ministerului Agriculturii, prin decizia Guvernului”, a declarat ministrul Agriculturii.

De altfel, problema lanii a fost ridicata de mai multi crescatori de oi turcane din judetele Hunedoara si Alba, prezenti la Costesti, oamenii afirmand ca detin lana in depozite si de cate doi ani. Oamenii au spus ca pentru tunsul unei oi trebuie sa plateasca 3 lei, in timp ce kilogramul de lana pe piata abia daca ajunge la 50 de bani.

In judetul Hunedoara sunt inregistrate circa 213.000 de ovine din rasa turcana, reprezentand peste 90% din totalul oilor crescute in zona.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.