Rezultate Start-up Nation: Rata de respingere la zi

Start-up-Nation-Romania-01.png

Rata de respingere a solicitantilor in cadrul programului Start-up Nation 2017 a ajuns la 12,84%, conform celor mai recente date oficiale, centralizate pâna vineri, 22 septembrie 2017, de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Potrivit sursi citate, pâna la aceasta data, 22.09.2017, au fost verificate la nivel national peste 7.000 de planuri de afaceri, din care:

 • 5.468 au fost admise la finantare,
 • 899 au fost declarate respinse,
 • pentru 639 de planuri au fost solicitate clarificari suplimentare.

Din cele 5.468 de planuri acceptate, Agentiile pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului:

 • au programat pentru semnarea acordurilor de finantare 4.400 de aplicanti,
 • iar pâna vineri 2.347 de societati s-au prezentat cu documentatia completa si au semnat deja contractele.

Agentiile pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului, din subordinea ministerului de resort, afirma ca ”continua verificarea administrativa si de eligibilitate a planurilor de afaceri inscrise in cadrul programului Start-up Nation, concomitent cu semnarea de acorduri de finantare”.

In sesiunea de inscrieri de o luna in programul Start-up Nation 2017 au fost depuse 19.026 de planuri de afaceri valide. Circa 270 de planuri de afaceri depuse au avut erori.

Potrivit evaluarii automate a planurilor de afaceri, 8.653 de planuri de afaceri vor putea fi finantate in editia 2017 a programului Startup Nation, iar 10.373 de planuri de afaceri au ramas in asteptare. Din acestea dun urma, in asteptare au ramas 4.580 de planuri cu 90 de puncte fiecare, restul fiind sub acest punctaj.

Conform datelor de pâna acum, 899 de planuri de afaceri cu 90 de puncte fiecare, picate sub linia celor finantabile in urma evaluarii automate, vor intra la finantare.

Prin programul Startup Nation, o serie de firme mici si mijlocii (IMM) di România, infiintate dupa 30 ianuarie 2017, vor ar urma sa primeasca de la stat fonduri nerambusrabile de câte maxium 200.000 de lei, pentru investitii, in anumite conditii.

Mai multe detalii aici

One thought on “Rezultate Start-up Nation: Rata de respingere la zi”

 1. Balici Mihai spune:

  Se pot incheia multe contracte de finantare , dar cu finantare efectiva cand vor fi banii alocati , atentie ca in contracte scrie o clauza ,cand vor fi banii alocati
  Nu mai duceti in eroare oamenii
  intradevar pentru cca 1200-1300 de aplicanti sunt bani in buget , lucru foarte bun, acestia fiind doar cei din mediul rural si regiunea Bucuresti Ilfov
  Mai sunt inca in persepectiva fondurile europene , dar abia acum se face dosarul de depunere de catre DIRECTIA IMM la POCU , trebuie aprobat , si abia dupa aceea statul sa se imprumute din nou de 500 de milioane de lei , pe care sa ii dea la cei peste 2000 de aplicanti din mediul urban in afara regiunii Bucuresti Ilfov si apoi sa depuna la UE rambursarea celor cca 400-450 de milioane de lei
  Deci se va astepta destul de mult
  Si de unde se spunea ca in acest an vor primi 8600 de firme ,nici nu poate fi vorba ,nu sunt bani , statul nu mai are de unde se imprumuta, rostogoleste dobanzile la dobanzi la cele 140 de miliarde euro datorie externa la aceassta data si daca nu se iau masuri drastice ,avem cat de curand situatia din Grecia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.