Daea: Programul de sustinere a producatorilor de legume are ca si conditie de acordare a banilor justificarea cu documente a productiei valorificate

03151725-330459686.jpg

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri, la Giurgiu, ca programul de sustinere a producatorilor de legume in spatii protejate are ca si conditie de acordare a banilor justificarea cu documente a productiei valorificate.

“Programul acesta de legume, de acordare a unui sprijin de trei mii de euro pentru o suprafata de o mie de metri patrati cultivata, are ca si conditie de acordare a banilor justificarea productiei cu documente. Aceasta cantitate, la tomate, este de doua mii de kilograme la o mie de metri patrati, ceea ce reprezinta doua kilograme pe metru patrat, deci ca un producator sa ia aceasta suma trebuie sa faca dovada productiei valorificate cu documente, sa fie clar! Tocmai din acest motiv a aparut necesitatea formarii cooperativei de realizare a unui depozit de legume pentru ca, in a doua etapa a acestui program, din a doua jumatate a anului, pe Fondul Suveran de Investitii, incepem sa cream centre de colectare de preluare de procesare de legume si fructe, in asa fel incat productia realizata de catre fermieri sa aiba un curs fiscalizat si o valorificare superioara”, a declarat miercuri, in localitatea Colibasi, ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii s-a aflat miercuri, in judetul Giurgiu, intr-o vizita la producatorii de tomate in spatii protejate din localitatea Colibasi, care s-au asociat si au infiintat o cooperativa pentru depozitarea si procesarea legumelor produse in zona.

In bazinul legumicol Colibasi, cei aproximativ 2.500 de producatori agricoli au solarii pe o suprafata totala de aproximativ patru sute de hectare.

Sursa: agerpres.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.