De astazi se depun proiectele big data si open data de aproape 24 milioane Euro

Big-Data_0.jpg

Autoritatile publice vor putea depune incepând de joi proiecte de big data si open data, pentru fonduri nerambursabile in valoare totala de aproape 24 de milioane de euro prin Poliica de coeziune a UE. Finantarea reprezinta o oportunitate pentru firmele private de IT si comunicatii, care pot obtine contracte de achizitii publice in aceste proiecte.

Ministerul Fondurilor Europene – Autoritatea de Management pentru Programul Operational Competitivitate si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale – Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale au anuntat lansarea apelului de aferent Actiunii 2.3.1. Consolidarea si asigurarea interoperabilitatii sistemelor informatice dedicate serviciilor de e‐guvernare tip 2.0 centrate pe evenimente din viata cetatenilor si intreprinderilor, dezvoltarea cloud computing guvernamental si a comunicarii media sociale, a Open Data si Big Data – SECtIUNEA E-GUVERNARE sI OPEN DATA.

Inregistrarea propunerilor de proiecte se realizeaza on-line, in mod continuu, incepând cu data de 06 septembrie 2018 ora 09:00. Cererile de finantare se vor depune prin aplicatia electronica MySMIS2014, cu toate anexele solicitate prin Ghidul Solicitantului.

Apelul de proiecte aferent Axei Prioritare 2 a Programului Operational Competitivitate 2014-2020 are un buget alocat de 23.952.760 euro FEDR, echivalentul in lei – 110.752.771,69 lei la cursul inforeuro din luna august. Durata maxima de implementare a proiectului este de cel mult 36 de luni de la data semnarii contractului de finantare.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.