De ce îmi place să fiu manager de proiect

Am fost deseori întrebată ce înseamnă să fi un manager de proiect şi care sunt avantajele de a lucra în acest domeniu. Experienţa profesională dobândită de-a lungul timpul m-a făcut să înţeleg că ceea ce îmi place cel mai mult la acest job, este varietatea de roluri şi de medii în care ajungi să lucrezi. Am fost întotdeauna atrasă de tot ce înseamnă gestionare, organizare, planificare, analiză, dar nu mi-am dorit niciodată să rămân în acelaşi mediu de lucru sau să fiu implicată în activităţi pe termen lung.

Domeniul managementului de proiect mi se pare atractiv din mai multe motive, doarece îmi permite:

–         Să conduc o echipă

–         Să lucrez cu diferite echipe în proiecte noi

–         Să lucrez în medii culturale diverse

–         Să fiu expusă diferitelor sisteme de lucru şi infrastructuri

–         Să îmi gestionez timpul şi eforturile în funcţie de livrabilele specifice

–         Să lucrez în mai multe departamente şi prin urmare să am o viziune dintr-un alt unghi asupra modalităţilor de management, să pot asculta puncte de vedere diferite de ale mele etc.

Ciclul de viaţă al unui proiect este finit şi prin urmare îţi crează posibilitatea de a-ţi îmbunătăţii abilităţile mult mai repede. Pe măsură ce managerul de proiect trece de la o fază la alta, ajungi să cunoşti procesele managementului de proiect. Astfel, poţi să îţi îmbunătăţeşti modul în care le gestionezi pe fiecare, să defineşti aria de cuprindere a proiectului, să realizezi o structură de descompunere a activităţilor sau să realizeze managementul riscurilor în proiect.

Oportunitatea de a învăţa pe tot parcursul vieţii în domeniul managementul de proiect, reprezintă de asemenea un alt mare beneficiu. În timp ce realizezi o muncă complexă, în baza competenţelor pe care le deţii, ai posibilitatea de a te specializa pe o anumită nişă, ca de exemplu pe managementul calităţii sau pe managementul timpului. Nu vei ajunge să te plictiseşti niciodată deoarece vei avea noi şi noi provocări care te vor ajuta să mai adaugi ceva la experienţa ta profesională.

Voi ce alte avantaje a-ţi descoperit?

 

About Ioana Bandici

Absolventă a studiilor de masterat în specializarea “Managementul Proiectelor”, la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice “David Ogilvy” din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Admnistrative, Bucureşti. Deţin peste 6 ani experienţă în managementul de proiect şi peste 2 ani în managementul de program, dobândită atât ca expert în fonduri structurale în cadrul Autorităţi de Management pentru Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013, Serviciul Strategie şi Coordonare Program cât şi ca manager de proiect în cadrul administraţiei publice locale. Ofer consultanţă de specialitate în vederea accesării programelor de finanţare europeană cât şi în domeniul promovării şi dezvoltării iniţiative private. Ca formator de formatori, desfăşor training specializat în domeniul managementul de proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.