De ce să sprijini și tu ONG-urile în 2020

poza-arc.jpg

E probabil adevărat că „societatea civilă din România” este, în momentul ăsta, una dintre cele mai populare sintagme al momentului, un catch-phrase care semnalizează faptul că oamenii au început să înțeleagă importanța implicării civice și a faptului că cetățenii sunt și ei responsabili de propriul bine, nu doar statul. E probabil adevărat și că ai auzit cuvintele astea folosite de atâtea ori, în atâtea contexte, încât aproape că nu mai înseamnă nimic.

E însă la fel de adevărat că aceeași societate civilă face în multe situații treaba statului român, nu doar vine în completarea atribuțiilor lui, așa cum ar trebui să se întâmple în mod normal. Așa că cei 2% din impozitul pe venit pe care îi poți dona unui ONG în loc să-i plătești la stat s-ar putea să facă o diferență mai mare decât ți-ai putea imagina. Iar cu atâtea și atâtea organizații care acționează în diverse contexte, poate fi dificil să alegi una căreia să îi redirecționezi banii tăi.

În anul precedent, pe PressOne ai putut citi despre unele dintre ele, despre proiectele lor, despre problemele pe care încearcă să le rezolve, dar și despre oamenii ale căror vieți au fost schimbate de către acestea.

Iată câteva motive bune să te implici mai mult ca voluntar, donator recurent sau prin redirecționarea impozitului pe salariu. Și poate un punct de pornire în alegerea unei organizații pe care să o sprijini. Aici găsești o listă mai lungă de ONG-uri, dar și mai multe informații despre procedura de redirecționare.Iar dacă nu știi unde să donezi, am câteva recomandări…

Mai multe detali aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top