Ministrul Muncii: Subvențiide circa 1,8 milioane de lei pentru servicii sociale

imprumut.jpg

Lei

Orice asociaţie şi fundaţie poate primi subvenţie de la Ministerul Muncii în baza documentelor legale, pentru ianuarie fiind selectate 265 de servicii sociale, ce vor primi în total 1,792 milioane lei, potrivit ministrului de resort, Violeta Alexandru.

“În baza unei cereri, a ultimului bilanţ contabil, a balanţei contabile de verificare şi a certificatului de atestare fiscală că nu are datorii, orice asociaţie şi fundaţie poate primi subvenţie de la Ministerul Muncii. Pentru mine, aici trebuie să existe concurenţă. Concurenţa determină creşterea calităţii serviciilor. Pentru luna ianuarie 2020, au fost selectate 265 de servicii sociale ce vor primi în total 1.791.984 lei (cea mai mică suma fiind 250 lei/serviciu iar cea mai mare, 40.800 lei/serviciu). Pentru anul 2020 suma totală alocată ajunge la aproximativ 24 milioane lei”, a scris Violeta Alexandru

Aceasta a subliniat că procedura de selecţie nu îi oferă garanţia că informaţia se distribuie peste tot unde există potenţial şi că se va implica şi va lua toate măsurile pentru ca aceste subvenţii să fie alocate corect.

“Acum AJPIS-urile (Agenţii Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie socială n.r) transmit raportul de oportunitate în cadrul căruia se decide, practic, care asociaţii/fundaţii primesc subvenţii. Aceste subvenţii nu acoperă exclusiv servicii specializate necesare beneficiarilor ci cheltuielile de personal (inclusiv personal auxiliar), de carburanţi, de întreţinere/gospodărie (telefonie, internet, electricitate, etc.). Voi lua toate măsurile… Mai multe detalii aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.