Decizii strategice pentru Programul INTERREG IV C

interreg-IV-C-1.jpeg

In perioada 25-26 iunie a.c., au avut loc, la Copenhaga (Danemarca) cea de-a 11-a reuniune a Comitetului de Monitorizare al Programului de Cooperare Interregionala INTERREG IVC, precum si Prima Reuniune a Comitetului de Programare desemnat pentru viitorul Programului de cooperare interregionala.

In cadrul Comitetului de Programare au fost demarate discutiile pentru noul Program de Cooperare Interregionala 2020. S-au discutat propunerile privind directiile strategice de orientare ale viitorului Program (tipuri de politici, mijloace de imbunatatire a acestora, scop tematic urmarit). Astfel, pentru viitorul Programului se propun introducerea operatiunii Platforme Strategice in vederea consolidarii rezultatelor proiectelor implementate, precum si integrarea in cadrul Programului a Regiunilor de cunoastere (initiativa gestionata in prezent de DG Cercetare, cu scopul de a intari potentialul regiunilor europene, si, in particular, de a incuraja si sprijini dezvoltarea in intreaga Europa).

Principala noutate propusa este ca viitorul Program de Cooperare Interregionala 2020 sa functioneze (prin intermediul unei prioritati dedicate) ca un program de asistenta tehnica pentru toate programele obiectivului de Investitii pentru Crestere si Ocupare, similar Programului INTERACT pentru programele obiectivului Cooperare teritoriala europeana.

La Comitetul de Monitorizare al INTEREG IVC a fost prezentat un raport al implementarii proiectelor in derulare, in prezent fiind aprobate 204 proiecte. In cadrul Apelului 4 au fost semnate toate contractele de finantare ale celor 82 de proiecte aprobate in intalnirea Comitetului de Monitorizare din decembrie 2011.

La nivel national, in cadrul INTERREG IVC suntem reprezentati de 97 de parteneri romani implicati in 83 de proiecte, dintre care, in Apelul 4, sunt prezenti 29 de parteneri romani care participa in 32 de proiecte.

Urmatoarea intalnire a celor doua comitete va avea loc in perioada 29-30 noiembrie a.c., in Cipru.

Sursa: MDRT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.