Axa LEADER: Masura 111, Formare profesionala, informare si difuzare de cunostinte

agricultura_vegetal.jpg

Grupul de Actiune Locala Podisul Mediasului anunta public lansarea sesiunii de cerere de proiecte LEADER, Masura 411 – Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier.

Masura 111, Formare profesionala, informare si difuzare de cunostinte

Teritoriul GAL Podisul Mediasului este compus din urmatoarele localitati:

 • Alma, Atel, Axente Sever, Bazna, Blajel, Brateiu, Darlos, Dumbraveni, Hoghilag, Micasasa, Mosna, Seica Mica, Tarnava, Valea Viilor, Viisoara.

Beneficiari eligibili

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Masura 111 sunt persoane juridice constituite conform legislatiei in vigoare in Romania care au prevazut in obiectul lor de activitate formarea profesionala sau informare si difuzare de cunostinte:

 • Institutii de invatamant: licee, colegii sau universitati de profil agricol, silvic sau alimentar.
 • ONG-uri: organizatii constituite in conformitate cu Legea 246/ 2005 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, cu modificarile si completarile ulterioare, care au in obiectul de activitate/ statutul propriu derularea de activitati in domeniul informarii, educarii, formarii adultilor.
 • Furnizori de FPC autorizati, publici si privati (conform Ordonantei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, cu modificarile si completarile ulterioare), acreditate in cel putin un curs din domeniul agriculturii.

Prin aceasta masura sustinem programe integrate de pregatire, informare si difuzare de cunostinte. Prin programe integrate se intelege combinarea a cel putin doua din urmatoarele tipuri de activitati:

 • Programe de formare profesionala de scurta durata (initiere, perfectionare, specializare). Activitatile de formare profesionala promovate in cadrul acestui masuri vor asigura persoanelor din mediul rural certificate sau atestate de absolvire (in functie de tipul programului de formare).
 • Actiuni de informare si difuzare de cunostinte: ex: organizarea de seminarii si conferinte cu participarea unor invitati cheie care sa ofere informatii relevante pentru desfasurarea activitatilor in fermele agricole sau pentru conducerea unei afaceri in agricultura, pregatirea si impartirea de materiale informative.
 • Participarea fermierilor la diferite intruniri tematice, retele, schimburi de experienta, vizite la proiecte de succes, targuri, expozitii tematice, evenimente care pot contribui la informarea acestora privind, de exemplu, noile tehnologii aplicate in agricultura, procesarea si marketingul produselor traditionale etc.

Proiectul poate include o tema din cele mentionate sau o combinatie a acestora. De asemenea, solicitantul poate include in proiect si o alta sub-tema decat cele precizate in prezentul ghid dar va arata relevanta ei pentru strategia de dezvoltarea a teritoriului Prodisul Mediasului si integrarea ei in masura 111.

Alegerea si prezentarea temelor si a activitatilor de formare, informare si difuzare de cunostinte va trebui sa demonstreze intelegerea contextului de derulare a proiectului, a tipurilor de beneficiari carora se adreseaza proiectul si a relevantei pentru strategia de dezvoltare a teritoriului Podisul Mediasului.

Grupul tinta eligibil

Este format exclusiv din persoane care au domiciliul sau resedinta in zona rurala a teritoriului Podisul Mediasului.

Proiectul se va adresa cu prioritate:

 • tinerilor sub 40 ani
 • agricultorilor cu ferme de semi-subzistenta
 • membrilor grupurilor de producatori sau a altor forme asociative recunoscute conform legislatiei in vigoare
 • persoanelor care au un proiect de investitii
 • persoanelor care sunt beneficiare a masurilor din Axele I si II PNDR.

Beneficiarii finali acestei masuri vor primi tratament egal fara discriminare pe criterii de varsta, sex, rasa, origine etnica, apartenenta politica sau religioasa etc.

Tipuri de cheltuieli eligibile

Pentru organizarea si desfasurarea programelor de pregatire si informare sunt eligibile urmatoarele categorii de cheltuieli:

 • Onorarii si diurne pentru expertii din echipa de proiect a contractorului (experti pe termen lung/scurt, personal tehnic /administrativ);
 • Cheltuieli de transport: transport local (personalul proiectului), transport local pentru cursanti (daca este cazul);
 • Diurne pentru cursanti (cazare si masa);
 • Cheltuieli de functionare: cheltuieli pentru inchirierea de spatii adecvate pentru desfasurarea actiunilor de formare si informare, cheltuieli pentru materiale didactice si consumabile, inchiriere aparatura audio si video;
 • Alte cheltuieli si servicii legate direct de proiect: cheltuieli pentru editarea si distribuirea materialelor suport (inclusiv caiet de aplicatii) ce se vor inmana fiecarui cursant, taxe de eliberare a certificatelor de calificare, cheltuieli pentru publicatii si brosuri de informare, cheltuieli legate de auditare si alte cheltuieli care sprijina buna implementare a proiectului.

Fondul total disponibil pentru sesiunea iunie: 22.000 EURO.

Suma maxima care poate fi acordata: 11.000 EURO/proiect.

Depunerea proiectelor: 1 iulie – 31 iulie 2012, in fiecare zi lucratoare, intre orele 9.00 – 14.00, la Secretariatul Grupului de Actiune Locala Podisul Mediasului, din comuna Atel, nr 91.

Mai multe detalii AICI

6 thoughts on “Axa LEADER: Masura 111, Formare profesionala, informare si difuzare de cunostinte”

 1. Claudiu spune:

  Buna ziua ma numesc Claudiu Harsan si am facut un proiect pe masura 112 imi trebuie pentru transa a doua cursul pe masura 111, as dori sa stiu unde , si cand au loc cursurile. Va multumesc !!!

 2. marcel spune:

  buna ziua,
  unde se organizeaza cursuri pe masura 111 ?
  se solicita aceasta conditie sa fie indeplinita dar nimeni nu organizraza asa ceva
  Eu stiu ca apdrp are firme agreaate pe aceasta masura dar de ce nu se publica calendarul acestor cursuri????????????

 3. Niculcea Mihai Alin spune:

  Buna ziua!
  Ma numesc Niculcea Mihai Alin si locuiesc in com. Colibasi, jud. Giurgiu, am facut un proiect pe masura 112 si pentru transa II imi trebuie cursuri pe masura 111. As dori sa stiu unde pot sa ma inscriu si in ce perioada.
  Multe multumiri!

 4. romanescu mitus spune:

  Buna ziua ma numesc Romanescu Mitus, am facut un proiect pe masura 112 simi trebuie pentru transa a doua cursuri pe masura 111, as dori sa stiu unde , si cand au loc cursurile. Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.