Deschiderea apelului pentru finantare din cadrul WiFi4EU

WiFi4EU.jpg

Comisia Europeana a lansat initiativa WiFi4EU, prin care se ofera bonuri in valoare de 15.000 euro, pe care localitatile le pot folosi pentru a institui puncte de acces Wi-Fi in spatii publice, de exemplu in biblioteci, muzee, parcuri sau piete publice.

Bonurile vor putea fi folosite pentru achizitionarea si instalarea de echipamente Wi-Fi in anumite centre ale vietii publice locale pe care le-au ales in acest sens. Costurile pentru intretinerea retelei vor fi acoperite de localitati.

Pana in anul 2020, sunt puse la dispozitie 120 de milioane euro din bugetul UE pentru finantarea echipamentelor necesare in scopul de a furniza servicii Wi-Fi publice gratuite, in aproximativ 8.000 de localitati din toate statele membre, precum si in Norvegia si Islanda. WiFi4EU va contribui la dezideratul de a dota pana in 2020 fiecare sat si oras din Europa cu acces gratuit la internet wireless in jurul principalelor centre de interes public.

In cadrul acestei initiative, localitatile inregistrate pot solicita bonuri valorice dintr-un prim lot de 1.000 de bonuri WIFI4EU (in valoare de 15.000 EUR fiecare). Bonurile valorice vor fi distribuite pe baza principiului „primul sosit, primul servit”. Cele 1.000 de localitati care vor primi finantare in aceasta etapa vor fi selectate asigurandu-se un echilibru geografic, fiecare tara participanta urmand a primi cel putin 15 bonuri valorice.

Sursa: ADR CENTRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.