Schema de ajutor de stat 807 are un buget de aproape un miliard de euro pentru urmatorii patru ani

28-euro-13-605x404.jpg

Schema de ajutor de stat va avea un buget total de 1 mld. euro pe o durata de cinci ani, potrivit lui Liviu Dragnea. Companiile care sunt interesate sa beneficieze de o finantare se pot inscrie incepand cu luna iunie la sesiunea din acest an, insa data exacta pentru startul sesiunii de finantare si calendarul depunerii proiectelor nu au fost anuntate.

“Speram ca pana la finalul lunii iunie sa fie adoptat cardul legislativ pentru ca apoi firmele sa poata depune proiectele”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul finantelor publice, institutia care are in prezent in subordine gestionarea a trei scheme de ajutor de stat printre care si schema 807/2014.

Pe site-ul Ministerului de Finante, institutie care gestioneaza trei scheme de ajutor (807, 332 si 537) de stat, se arata ca bugetul anual pentru schema 807 este de 638 mil. lei, iar alocarea totala din partea statului, stabilita inca din 2016, este de 4 mld. lei. Peste 75% din aceasta suma nu a fost cheltuita.

Anul trecut nu a fost utilizat niciun ban pentru proiecte de investitii cu impact major in economie. In cele doua sesiuni derulate pana acum (2015-2016) statul a acordat ajutoare de stat de 809 milioane de lei pentru 12 proiecte de investitii care si-au asumat crearea a peste 4.000 de locuri de munca. Incepand cu acest an, in cadrul acestei scheme de ajutor de stat se pot inscrie si companii cu proiecte de investitii mai mici, sub 5 milioane de lei.

Ministerul pentru Antreprenoriat a organizat ieri un eveniment la Palatul Parlamentului pentru „lansarea editiei de anul acesta a Schemei de Ajutor de Stat instituite prin H.G. 807”. La eveniment au participat alaturi de Dragnea si Teodorovici, prim-ministru Viorica Dancila si ministrul pentru antreprenoriat stefan Radu Oprea. Mediul de business a fost reprezentat de sefii celor mai mari companii care au beneficiat in ultimii ani de ajutoare de stat in baza HG 807/2014. De aceasta schema de ajutor de stat au beneficiat companii precum Bosch, Pirelli sau Arctic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.