Despre voluntariat in project management

De obicei, pentru voluntariat oamenii au nevoie de un tzel maretz. Acest tzel este perceput insa diferit de catre oamenii care, prin structura lor individuala, sunt diferiti. Este clar ca voluntariat complet dezinteresat nu exista, si se poate spuns ca pana si misionarii care riscau sa ajunga in ciorba canibalilor aveau scopul meschin de a se identifica cumva cu Iisus.
Voluntariatul poate aduce satisfactie, adica acel self-esteem, care nu este intotdeauna evident atunci cand faci un job platit in bani cu ora.
Voluntariatul poate aduce ceva notorietate, recunoastere si pana la urma si niste oportunitati. E ceva rau in asta? Nu, zic eu, atat timp cat acestea nu sunt obiectivul principal.
Voluntariatul poate aduce insa ceva mult mai important, care se poate numi dezvoltare personala, iar acest lucru este pentru cei care nu doresc sa se opreasca acolo unde sunt si vor sa mearga mai departe. Esti PM si faci software development? Vrei sa devii un PM generalist? Fa voluntariat. Altfel n-ai nici o sansa sa intri de exemplu in constructii, marketing, health systems sau manufacturing. Si viceversa.

About Mircea Predut

Mircea George Predut, 45 ani Absolvent al promotiei 1989 al Facultatii de Automatica si Calculatoare din Institutul Politehnic Bucuresti. Primii zece ani de cariera a lucrat ca programator, analist de business si sef de proiect pentru diverse companii in tara si strainatate, realizand software industrial, comercial si aplicatii complexe de tip ERP/CRM. Urmatorii zece ani a activat ca top manager (CIO si apoi COO) in mediu multinational corporate, construind si conducand echipe performante si gestionand proiecte interne organizationale complexe. In tot acest timp a oferit un inalt nivel de profesionalism in management operational, management de proiect, managementul tranzitiei, managementul schimbarii, imbunatatirea proceselor de business, analiza, controlul si reducerea costurilor. Membru PMI si PMI Romania Chapter din Octombrie 2010, certificat Project Management Professional cu Licenta 1399395/Aprilie 2011 - Aprilie 2014. In prezent este consultant independent ajutand organizatiile de business sa isi creasca ROI-ul si sa implementeze cu eficienta orice fel de operatiuni sau proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.