DEZBATERE SAR: Ce propun partidele pentru cresterea absorbtiei fondurilor UE

conferinta16.jpg

Care sunt solutiile partidelor pentru fondurile europene in Romania? Cum crestem capacitatea de management si control? La aceste intrebari am incercat sa aflam raspuns. Societatea Academica din Romania (SAR) si Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) au organizat marti, 20 noiembrie 2012, o dezbatere pe marginea problematicii sistemului de management si control al fondurilor europene alocate Romaniei. Scopul a fost acela de a aduce impreuna reprezentantii principalelor partide politice (PSD, PNL, PC, UNPR, PD-L, UDMR, Forta Civica, Noua Republica, PP-DD) si de a afla raspunsuri directe cu privire la optiunile de politici publice propuse de catre acestea. Discutia a pornit de la chestionarul trimis de catre SAR cu privire la temele majore de politici publice care necesita o dezbatere amanuntita si pragmatica in acesta perioada electorala.

Cele doua intrebari cheie au fost:

1. Cum intentioneaza formatiunea dvs politica sa imbunatateasca nivelul de absorbtie al fondurilor europene?
2. Cum intentionati sa imbunatatiti controlul public si prevenirea fraudelor cu bani europeni?

Discutia s-a axat pe solutiile ce ar putea fi adoptate pentru a evita repetarea situatiei din prezent in privinta ineficientei entitatilor de management si control insarcinate cu gestiunea fondurilor europene in viitoarea perioada de finantare 2014-2020. Cu toate acestea, audienta a fost extrem de interesata si de solutiile adoptate pe termen scurt de catre partidele aflate la guvernare pentru deblocarea platilor pe anumite programe operationale.

Daca vreti sa participati la dezbateri pe tema fondurilor europene, va asteptam la Conferinta Finantare.ro organizata la Cluj, pe 29 noiembrie 2012.

Mai multe detalii: Romaniacurata.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.