Doi consilieri ai OJFIR sunt cercetati pentru luare de mita

dna-cercetare.jpg

dna-cercetareProcurorii Directiei Nationale Anticoruptie verifica doi consilieri ai Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale (OJFIR) pentru luare de mita.

Cei doi consilieri, Gica Dumitru si Adriana-Anca Acojocaritei au fost pusi sub acuzare dupa perchezitiile care au avut loc la sediul OJFIR.

Conform DNA, incepand cu anul 2011 solicitantul Irinel Ciausu a depus mai multe documente la OJFIR in care ar fi precizat in fals faptul ca este beneficiarul unui proiect derulat printr-o intreprindere individuala. Proiectul era derulat prin masura 112, privind instalarea tanarului fermier, finantarea fiind de 10.000 de euro. Anchetatorii spun insa ca beneficiarii reali ai proiectului erau Vasile si Gheorghita Mercas.

Pe 26 ianuarie, consilierul Gica Dumitru i-ar fi cerut lui Gheorghita Mercas sa depuna aceste documente la Finantele din comuna Raducaneni si sa le inregistreze cu o zi inainte sau cel tarziu in ziua in care a fost efectuat controlul la ferma respectiva (23 ianuarie). Cei doi consilieri nu au voie sa iasa din Iasi pentru urmatoarele 60 de zile decat cu acordul procurorului si, de asemenea, sa se prezinte la Parchet ori de cate ori sunt citati.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.