Doua banci internationale ofera credite pentru investitiile straine in Romania

finantare_labirint.jpg

finantare_labirintProiectele de investitii realizate in Romania de companii autohtone sau straine, dar si de administratia publica vor putea obtine finantare de la Banca Internationala de Cooperare Economica (BICE) si de la Banca Internationala de Investitii (BII).

Aceasta a fost una dintre concluziile intalnirii pe care reprezentantii celor doua institutii bancare internationale au avut-o cu conducerea unor companii industriale importante ce opereaza in Romania in metalurgie, industria mobilei, industria de prelucrare a produselor agroalimentare si industria textila.

Evenimentul a fost organizat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) si de Consiliul de Afaceri pentru Cooperare Economica cu Federatia Rusa, condus de prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei bucurestene.

Potrivit lui Egidiu Hentes, membru in Consiliul de Administratie al Bancii Internationale de Cooperare Economica, institutia pe care o reprezinta functioneaza astazi ca banca de dezvoltare, avand actionare 8 tari, respectiv Bulgaria, Slovacia, Cehia, Polonia, Rusia, Mongolia, Vietnam si Romania, prin Ministerul de Finante.

BICE isi propune incurajarea cooperarii economice intre companiile din tarile membre. Apeland la aceasta banca, firmele romanesti care doresc sa opereze intr-una dintre tarile in care BICE este prezenta beneficiaza de consultanta, analize de risc si sprijin din partea angajatilor locali ai acesteia.

Denis Ivanov, vicepresedinte al Bancii Internationale de Investitii, a punctat ca obiectivele institutiei bancare pe care o reprezinta sunt similare cu cele ale BICE si a vorbit despre implicarea BII in acordarea de credite sindicalizate.

In ceea ce priveste finantarea proiectelor de investitii, volumul maxim de credit este de 40 milioane de euro pentru o perioada de la 1 la 7 ani. In colaborare cu alte banci de dezvoltare locale se pot acorda credite de maximum 50 milioane euro pentru o perioada de maximum 15 ani.

Potrivit oficialului BII, banca evita acordarea de credite pentru proiecte imobiliare.

In cadrul discutiilor, pe langa finantarea investitiilor, a fost manifestat interes din partea firmelor prezente pentru: solutii de securizare a operatiunilor pe spatii unde au existat probleme de acest fel; finantarea activitatilor de export; garantiile solicitate; obtinerea de credite pe termen scurt pentru operatiuni comerciale etc.

Sursa: CCIB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top