Bancile au taiat 4.000 de posturi anul trecut

angajati31.jpg

angajatiPeste 4.000 de angajati au parasit sistemul bancar in 2012, in conditiile in care 322 de unitati au tras obloanele, reteaua totala intrand sub pragul de 6.000 de sucursale si agentii.

O ajustare se vede si la nivelul salariului mediu net, care a coborat de la 4.000 de lei/banca in decembrie 2011 la 3.424 de lei/banca in decembrie 2012, cu toate rezervele legate de acest indicator care suporta deformari importante din cauza castigurilor din top management. Si totusi BNR considera insuficiente masurile de restructurare.

Nu este suficient cat au inchis pana acum, iar la situatia de azi din economie nu mai poti sustine aceleasi salarii la un personal atat de mare. Reduci ori salariile, ori numarul de angajati. Alta solutie nu exista, iar daca nu se restructureaza, pier­derile se vor accentura, decapitalizarea se va accentua si iar vor primi de la noi ordin de majorare a capitalului. Nu cred ca actionarii vor fi bucurosi sa vada ordinul de la BNR“, spune Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR.

Mai multe detalii: www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.