Dragnea: Liber la exporturile de carne de porc

porc_6785496758940_35818800.jpg

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, anunta miercuri, intr-o postare pe Facebook, ca Romania a fost admisa pe lista oficiala a statelor libere de pesta porcina clasica, urmand sa primeasca diploma de certificare in plenul World Organization for Animal Health (OIE), fiind astfel inlaturata, dupa mai bine de 10 ani, principala bariera privind exportul de carne de porc din tara noastra.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, anunta miercuri, intr-o postare pe Facebook, ca Romania a fost admisa pe lista oficiala a statelor libere de pesta porcina clasica, urmand sa primeasca diploma de certificare in plenul World Organization for Animal Health (OIE), fiind astfel inlaturata, dupa mai bine de 10 ani, principala bariera privind exportul de carne de porc din tara noastra, scrie News.ro.

„Aseara, la Paris, Romania a fost admisa pe lista oficiala a statelor libere de pesta porcina clasica. Joi vom primi diploma de certificare, in plenul World Organization for Animal Health (OIE). Astfel, dupa mai bine de 10 ani, a fost inlaturata principala bariera privind exportul de carne de porc din Romania!”, a precizat Liviu Dragnea, conform News.ro.

Liderul PSD a sustinut ca Romania are toate sansele sa revina „in forta” pe pietele internationale, in conditiile in care, in scurt timp, va deveni operabil si Programul „Carne de porc din fermele romanesti”.

„Avand in vedere ca in scurt timp devine operabil si Programul «Carne de porc din fermele romanesti», tara noastra are toate sansele sa revina in forta pe pietele internationale, dupa ce ani la rand importurile la acest produs au fost de 10 ori mai mari decat exporturile. State precum Japonia, SUA, Canada sau Mexic si-au manifestat deja intentia de a incepe negocierile bilaterale”, a completat presedintele Camerei Deputatilor.

In incheiere, Liviu Dragnea a afirmat ca este „o realizare uriasa” si aprecieza ”efortul depus de Geronimo Branescu, presedintele ANSVSA, care a pledat cauza Romaniei in fata forului international!”.

Sursa: Economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.