Editie Extraordinara a INCUBATORULUI de PROIECTE si AFACERI EUROPENE pentru relansarea sectorului IMM

Editie Extraordinara a

INCUBATORULUI de PROIECTE si AFACERI EUROPENE

pentru relansarea sectorului IMM

~ Comunicat de Presa ~

Bucuresti, 31 martie 2009

Prin amabilul sprijin si in prezenta Presedintelui Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM (AIPIMM) din cadrul MIMMCMA (www.mimmc.ro), Dl Ioan Cristian HAIDUC, in contextul “Saptamanii Europene a IMM-urilor”, precum si in ajunul Zilei Schuman a Uniunii Europene si a Zilei Independentei de Stat a Romaniei, va informam ca – sub egida Platformei de Actiune si Interventie Rapida “EU-RO Clearing Funds”, coordonata de EUROLINK-House of Europe – va avea loc la Palatul Parlamentului, editia extraordinara a INCUBATORULUI de PROIECTE si AFACERI EUROPENE pentru RELANSAREA SECTORULUI IMM (vineri, 8 mai si sambata, 9 mai 2009).

Partenerii principali ai reuniunii sunt: Knowledge Management Institute – sucursala Romania, Asociatia de Stiinte Alternative din Romania, Centrul de Training ALERON, Universitatea Romana de Stiinte si Arte “Gheorghe Cristea”, Societatea “Deleanu Vasile-Avocati, membra Warwick Legal Network (Londra) si Grupul “Détente Consultants” (Paris).

Originalitatea evenimentului consta in combinatia intre prezentarile celor mai fierbinti oportunitati de finantare / prioritati practice pentru reprezentantii sectorului IMM si partenerii din sectorul public si privat ai acestora si formatul de salon regional cu standuri tematice dedicate: furnizarii de analize prealabile a oportunitatilor de finantare/investitii; oferirii de consiliere personalizata – formularea astrogramei personale a finantarii ideale pentru fiecare solicitant; distribuirii-cadou a kit-ului in format CD, intitulat: „Cei 7 pasi pentru finantari europene, solutii si investitii inovative de succes”.

Totodata, in cea de-a doua zi a lucrarilor, participantii au sansa de a beneficia de un modul preparatoriu de training in Managementul Cunoasterii, conform sistemului brevetat de International Knowledge Management Institute (Washington D.C – www.kminstitute.org) pentru sprijinirea unei mai bune organizari si impartasiri a cunoasterii la nivelul angajatilor si in cadrul organizatiilor care implementeaza proiecte europene/internationale. Special Guest Lecturer va fi Dl Octavian SERBAN, Certified Knowledge Manager, Presedintele Knomacons (www.knomacons.ro). Participantii primesc diploma de atestare a absolvirii modulului “Knowledge Management Fundamentals”. De asemenea, in cursul dupa-amiezei, rundele de consiliere personalizata se vor concentra pe identificarea partenerilor de proiecte si formarea parteneriatelor de afaceri, alegerea si verificarea competentelor consultantului ales si a personalului pentru echipa de implementare.

In final, reprezentantul Romaniei la Festivalul International “Cerbul de Aur”, talentatul solist Alin VADUVA va sustine un recital, alaturi de un grup de studenti ai Facultatii de Artele Spectacolului de Teatru – Coregrafie din cadrul Universitatii Romane de Stiinte si Arte “Gheorghe Cristea”.

Informatii suplimentare privind conditiile de inscriere si participare vor fi disponibile in curand pe siteurile www.StructuralFunds.ro si www.HouseofEurope.ro .

Pentru conformitate,

Consortiul Organizatoric al Platformei “EU-RO Clearing Funds”

c/o EUROLINK-House of Europe

About Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

0 thoughts on “Editie Extraordinara a INCUBATORULUI de PROIECTE si AFACERI EUROPENE pentru relansarea sectorului IMM”

  1. Este interesanta initiativa Eurolink-House of Europe.
    Cu o mica precizare: poate ar trebui organizate si sesiuni regionale, cum cred ca au si fost in 2007 daca nu ma insel (Salonul Regional al Proiectelor cu fonduri europene).
    De asemenea, Eurolink-HoE ar trebui sa incerce sa identifice eventuali parteneri organizarea cu mai multa usurinta a diferite evenimente sau sa isi deschida filiale regionale (Iasi,Cluj Napoca, Timisoara, Craiova).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.