Ce va sprijini programul Erasmus+ 2023:
- deplasarea elevilor a studenților din învățământul superior și din învățământul profesional și tehnic (EFP), a cursanților adulți, a tinerilor care participă la programe de învățare non-formală, a educatorilor și a personalului, peste granițe și în direcția unei experiențe educaționale și de formare la nivel european.
- o nouă acțiune de sprijinire a antrenorilor sportivi prin participarea lor la proiecte de mobilitate, extinzând oportunitățile de cooperare și învățare transeuropeană direct la organizațiile sportive locale de masă și la personalul acestora.
Cine va putea obține finanțări Erasmus Plus 2023:
Pe baza cererilor deschise de candidaturi pentru proiecte, orice organism public sau privat care își desfășoară activitatea în domeniile educației, formării, tineretului și sportului poate solicita finanțare, cu ajutorul agențiilor naționale Erasmus+ din toate statele membre ale UE și din țările terțe asociate la program, precum și cu ajutorul Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură.
Pe lângă încurajarea, în toate sectoarele educaționale, a proiectelor care urmăresc să sprijine tranziția verde, programul continuă să urmărească neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon prin promovarea unor moduri de transport durabile și a unor comportamente mai responsabile din punctul de vedere al mediului.
Creat în urmă cu 35 de ani, Erasmus+ este unul dintre cele mai emblematice programe ale UE, bucurându-se până în prezent de aproape 13 milioane de participanți. Cu un buget total disponibil pentru Erasmus+ în perioada 2021-2027 în valoare de 26,2 miliarde EUR, la care se adaugă aproximativ 2,2 miliarde EUR din instrumentele externe ale UE, programul urmează să sprijine și mai mulți participanți și idei în Europa și în afara acesteia.
Sursa: startupcafe.ro