Erasmus+ Cadre politice cuprinzatoare pentru continuarea educatiei si formarii profesionale

diploma.jpg

Prin prezenta cerere de propuneri se urmareste dezvoltarea de politici publice prin care sa se coordoneze furnizarea de educatie si formare profesionala continua (EFPC) de inalta calitate, relevanta si accesibila si sa asigure o crestere semnificativa a adoptarii unor oportunitati de formare suplimentare, ca parte a strategiilor de competente locale, regionale sau nationale cuprinzatoare.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 30.04.2015
Buget: 4.200.000 euro

Cererea de propuneri incurajeaza cooperarea dintre autoritatile nationale si toate partile interesate relevante implicate in EFPC, inclusiv dezvoltarea competentelor angajatilor si reorientarea lucratorilor (cum ar fi formarea oferita de serviciile publice de ocupare a fortei de munca).

Prezenta cerere de propuneri se adreseaza autoritatilor nationale responsabile de politicile privind EFPC din fiecare tara participanta la programul Erasmus+ sau organizatiilor desemnate de acestea.

diplomaImplicarea directa a autoritatilor nationale competente (minister sau echivalentul acestuia) are scopul de a garanta ca proiectele pot contribui efectiv la o mai buna intelegere a furnizarii de servicii de formare in cadrul EFPC si a politicilor in vigoare privind EFPC.

Proiectele trebuie sa demonstreze modul in care autoritatile publice competente isi folosesc rolul de coordonare in definirea prioritatilor strategice ale politicilor de competente locale, regionale sau nationale si a politicilor conexe privind EFPC cu scopul de a crea baza pentru reforma sistemica.

Fiecare proiect se va baza pe practicile din una sau mai multe tari participante la programul Erasmus+, beneficiind astfel de transferul de cunostinte si experienta. Un element important al calitatii propunerii va fi reprezentat de implicarea activa a partilor interesate la nivel local, regional sau national, cum ar fi partenerii sociali (organizatii patronale si sindicale), furnizorii de educatie si formare profesionala, intreprinderi individuale si organizatii intermediare.

Candidati eligibili

Prezenta cerere de propuneri este deschisa autoritatilor nationale responsabile de educatia si formarea profesionala continua (EFPC) din fiecare tara participanta la programul Erasmus+.

Cererile de finantare trebuie depuse de minimum doua entitati din cel putin doua tari diferite participante la programul Erasmus+.

Candidatul eligibil (coordonatorul) trebuie sa fie o autoritate nationala sau o organizatie desemnata de autoritatea nationala care este responsabila de educatia si formarea profesionala, inclusiv EFPC, si este stabilita intr-o tara participanta la program.

Parteneri eligibili pot fi ministere si alte parti interesate, cum ar fi parteneri sociali, intreprinderi, camere de comert, furnizori de educatie si formare profesionala publici sau privati, centre de cercetare etc.

In cazul in care candidatul (coordonatorul) este o organizatie desemnata de o autoritate nationala, autoritatea nationala care il desemneaza trebuie sa fie inclusa in cerere, in calitate fie de cosolicitant (partener deplin), fie de partener asociat care participa la punerea in aplicare fara sa antreneze costuri.

Persoanele fizice nu sunt eligibile.

Tarile eligibile sunt:

  • cele 28 de state membre ale Uniunii Europene;
  • tarile AELS/SEE: Islanda, Liechtenstein, Norvegia;
  • tarile candidate la UE: fosta Republica iugoslava a Macedoniei si Turcia;
  • tarile potential candidate la UE: Albania, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru si Serbia.

Activitati eligibile

Finantarile vor sprijini eforturile autoritatilor nationale de a planifica sau de a pune in aplicare o interventie politica in domeniul educatiei si formarii profesionale continue (EFPC) cu scopul de a asigura coerenta si relevanta ofertei si de a creste in mod semnificativ participarea adultilor la procesul de invatare.

Activitatile vor implica partile interesate relevante la nivel local, regional sau national si se vor baza pe consilierea si pe expertiza omologilor din una sau mai multe tari participante la programul Erasmus+ care intampina probleme similare sau care furnizeaza servicii si au politici EFPC eficiente.

In cadrul prezentei cereri de propuneri sunt eligibile urmatoarele tipuri de activitati:

  • studii de fezabilitate, revizuiri ale reglementarilor locale/regionale/nationale privind EFPC, analize costuri-beneficii;
  • planuri de actiune detaliate pentru dezvoltarea si punerea in aplicare a unui cadru politic coerent pentru EFPC;
  • organizarea de forumuri locale/regionale/nationale de afaceri pentru a mobiliza angajatorii sa investeasca in EFPC;
  • organizarea si/sau participarea la conferinte, seminare si grupuri de lucru;
  • campanii de sensibilizare, actiuni de valorificare si de diseminare; activitati care sustin durabilitatea proiectului;
  • schimburi de bune practici si/sau de practici inovatoare intre tari, de exemplu, prin vizite de studiu specifice;
  • activitati de cercetare;
  • lucrari de pregatire pentru a concepe interventii eficiente in domeniul EFPC prin utilizarea FSE sau a altor fonduri relevante;
  • comunitati de practica.

Durata proiectelor este de 12 luni sau de 24 de luni. Cererile de finantare pentru proiecte care sunt programate sa dureze o perioada mai scurta sau mai lunga decat cea specificata in prezenta cerere de propuneri nu vor fi acceptate.

Bugetul total alocat pentru cofinantarea proiectelor este estimat la maximum 4.200.000 EUR.

Valoarea fiecarei finantari va fi intre maximum 150.000 EUR pentru un proiect cu durata de un an si maximum 300.000 EUR pentru un proiect cu durata de doi ani. Agentia Executiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura (denumita in continuare „agentia”) preconizeaza ca va finanta aproximativ 15 propuneri.

Finantarea UE este limitata la o rata maxima de cofinantare de 75% din costurile eligibile.

Agentia isi rezerva dreptul de a nu distribui toate fondurile disponibile.

Cererile de finantare trebuie depuse pana la data de 30 aprilie 2015, ora 12.00 (ora Bruxelles-ului).

Cererile de finantare trebuie sa respecte urmatoarele cerinte:

  • trebuie sa fie depuse exclusiv utilizand formularul oficial de cerere corect, disponibil online;
  • trebuie sa fie redactate intr-o limba oficiala a UE.

Retineti ca vor fi luate in considerare doar cererile de finantare depuse online utilizand formularul electronic.

Nerespectarea acestor cerinte va conduce la respingerea cererii de finantare.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

Website-ul programului

Finantator: Uniunea Europeana

Sursa: Europa.eu

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top