ERC Starting Grants

ERC.png

Momentan, UE nu ofera suficiente oportunitati pentru tinerii cercetatori pentru a-si dezvolta carierele independente sau pentru a trece de la o activitate desfasurata sub supravegherea unei autoritati, intr-o cercetare independenta. Din acest motiv, exista o pierdere dramatica de talente in cercetare in Europa, iar tinerii cercetatori nu sunt incurajati sa isi duca la bun sfarsit ideile lor care pot contribui semnificativ la dezvoltarea stiintei.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 17.11.2015
Valoare grant: 1.500.000 euro

Subventiile ERC Starting Grants, stabilite in cadrul programei Orizont 2020, prezinta urmatoarele caracteristici:

  • sunt destinate pentru cercetatorii de orice nationalitate, cu 2-7 ani de experienta dobandita dupa obtinerea unui doctorat (sau alt echivalent) si un curriculum stiintific foarte promitator;
  • preocupare pentru excelenta in cercetare;
  • activitatea de cercetare ar trebui sa fie efectuata la o organizatie de cercetare, publica sau privata (cunoscut sub numele de institutia gazda), situat in unul dintre statele membre ale UE sau tarile asociate;
  • finantare pentru fiecare grant de cercetare: de pana la 1,5 milioane euro (in unele cazuri, pana la 2 milioane euro);
  • durata: pana la 5 ani;
  • singurul criteriu de evaluare este excelenta stiintifica.

ERCCererile de propuneri sunt publicate anual.

Solicitantii de granturi – denumiti Principal Investigators – au demonstrat deja potentialul lor pentru independenta in cercetare si maturitate stiintifica dovedita. In mod normal, este de asteptat ca solicitantii au produs in mod independent mai multe publicatii importante, fara participarea supervizorului lor de doctorat.

Solicitantii trebuie sa dispuna de un CV care prezinta primele rezultate promitatoare obtinute, inclusiv de publicatii importante (ca prim autori) in jurnale de specialitate multidisciplinare stiintifice sau in reviste internationale importante din domeniul lor la care aplica bazat pe o selectie de peer review.

Un grant ERC poate acoperi pana la 100% din totalul costurilor directe eligibile de cercetare si ofera o contributie la costurile indirecte de pana la 25% din totalul costurilor eligibile.

Cererile de finantare ERC trebuie sa fie prezentate de catre un singur Principal Investigator si reprezentand impreuna institutia gazda, numita persoana juridica. Subventiile sunt platite de institutia gazda, care se angajeaza in mod expres sa furnizeze cercetatorului principal conditiile potrivite pentru a putea directiona in mod independent de cercetare si de a gestiona finantarea pentru intreaga durata a proiectului.

Cercetatorul principal si echipa sa pot fi cazati la orice tip de entitate juridica, inclusiv universitati, centre de cercetare si intreprinderi.

Institutia gazda trebuie sa aiba sediul social intr-un stat membru al Uniunii Europene sau intr-una din tarile asociate.

Termenul limita pentru propuneri de proiecte este setat pentru data de 17 noiembrie 2015.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul aplicantului

Finantator: European Research Council
Sursa: Horizon2020news.ro

 [caseta-final-fise]

One thought on “ERC Starting Grants”

  1. Irina spune:

    In fine se uita cineva si in zona asta de cercetare si mai mult decat atat programul se adreseaza celor tineri. Din punctul meu de vedere este o investitie din care ulterior vom avea de castigat toti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.