Este oficial: Angajatii companiilor IT, scutiti de impozitul pe salarii, de la 1 iulie

calculator.jpg

Angajatii companiilor IT beneficiaza de scutirea pe impozitul pe veniturile din salarii si cele asimilate salariilor, incepand cu 1 iulie, conform unui ordin publicat joi, 22 iunie, in Monitorul Oficial.

Pentru a beneficia de aceste facilitate fiscale, acestia trebuie sa detina o diploma dupa finalizarea studiilor universitare de lunga durata sau o diploma acordata dupa finalizarea ciclului I de studii universitare de licenta, eliberata de o institutie de invatamant superior acreditata, sa ocupe un post dintr-un compartiment specializat de informatica, iar activitatea fiecarui programator scutit de impozitul pe venit sa fi generat venituri de cel putin 10.000 de euro pe an.

De aceste prevederi beneficiaza si angajatii societatiilor de IT nou infiintate, companii care nu vor trebui sa faca dovada ca au realizat venituri de 10.000 de euro/programator.

Conform Ordinului privind incadrarea in activitatea de creare de programe pentru calculator, angajatorul va trebui sa intocmeasca separat statul de plata pentru angajatii care beneficiaza de scutirea de impozit pe venit.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.