Eugen Teodorovici: Am semnat, astăzi, la Craiova, un contract de finanțare pentru accesul la apă și canalizare a 370.000 cetățeni

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b-1000x500.jpg

Dl. Eugen Teodorovici, ministrul interimar al Fondurilor Europene, a semnat, astăzi, la Craiova, contractul de finanțare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj”. Beneficiarul proiectului este Compania de Apă Oltenia.

“De acest proiect, în valoare de 444,8 milioane euro, vor beneficia mai mult de jumătate din locuitorii județului Dolj, dar si locuitori din județul Gorj. Concret, peste 270.000 cetățeni din cele două județe vor avea acces la apă potabilă de calitate și alte 100.000 persoane vor beneficia de canalizare. Sunt foarte bucuros că putem îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din această regiune, folosind banii europeni”, a declarat, astăzi, la ceremonia de semnare a contractului, ministrul interimar al Fondurilor Europene, Dl. Eugen Teodorovici.

Proiectul va fi finalizat până în 2023.

Contractul de finanțare a fost semnat impreuna cu Dl. Ion Prioteasa, președinte Agenția de Dezvoltare Intercomunicară și Dna. Adriana Cîmpeanu, director general Compania De Apă Oltenia.

La ceremonia de semnare a contractului au mai participat Dna. Lia Olguța Vasilescu, consilier onorific al prim-ministrului Viorica Dăncilă și Dl. Claudiu Manda, deputat.

Sursa: MFE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.