POIM: A fost revizuit Ghidului socilicitantului “Dezvoltarea infrastructurii feroviare”

pndr-ghid-nereguli.jpg

Principalul rezultat urmărit prin promovarea investiţiilor prevăzute în cadrul O.S. 1.2 vizează îndeplinirea cerințelor pentru transportul feroviar prevăzute în cadrul Regulamentului (UE) nr. 1315/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 decembrie 2013 privind orientările Uniunii pentru dezvoltarea rețelei transeuropene de transport și de abrogare a Deciziei nr. 661/2010/UE:

  • Economii de timp în parcurgerea distanțelor pe rețeaua feroviară redusă, în condiţii standard stabilite prin regulamentele europene pentru transportul feroviar.

OS 2.7. (finanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională – FEDR) este orientat pe implementarea pachetului integrat de reformă a sectorului de transport feroviar identificat în cadrul MPGT, în deplină corelare cu obiectivele europene de promovare durabilă a modurilor prietenoase de transport, cuprinzând o serie de măsuri de reformă și investiţii orientate spre eficientizarea, comercializarea și competitivizarea transportului feroviar.

Principalele rezultate urmărite prin promovarea investiţiilor prevăzute în cadrul OS 2.7. vizează îndeplinirea cerințelor pentru transportul feroviar prevăzute în cadrul Regulamentului UE sus –menționat,
respectiv creşterea atractivităţii transportului feroviar pentru utilizatori prin: servicii optimizate (infrastructură reabilitată care asigură obţinerea de economii de timp coroborată cu un management
îmbunătăţit al operaţiunilor pe calea ferată) şi condiţii de călătorie de calitate (prin servicii competitive și comerciale, mers de tren cu frecvenţă atractivă, materialul rulant modern şi gări modernizate):

  • Grad ridicat de utilizare a reţelei feroviare;
  • Sustenabilitate crescută a reţelei feroviare;
  • Competitivizarea serviciilor de transport de călători.

Finanțarea investițiilor în cadrul OS 1.2. și 2.7. se bazează pe o listă predefinită de proiecte noi și fazate identificate ca prioritare în cadrul MPGT, instrumentul strategic de planificare a intervențiilor majore (proiecte și alte acțiuni) relevante pentru obiectivele de transport la scară națională.

Ghidul solicitantului si anexe

Sursa: MFE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.