Eugen Teodorovici: Beneficiarii, prioritatea mea! Fac apel catre acestia sa depuna urgent cereri de plata pentru toate facturile, pana la 1 august, dupa ultima modificare a OUG 64/ 2009

documente_oficiale.jpg

documenteMinistrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat la Reuniunea Comitetului de Monitorizare pentru POSDRU, organizata la sediul Ministerului Fondurilor Europene.

Acesta a facut un apel catre beneficiari de a semnala cat mai rapid toate problemele cu care se confrunta inca, pentru ca specialistii MFE sa solutioneze cazurile si le-a cerut sa depuna urgent cereri de plata pentru toate facturile, salariile, bursele si subventiile ramase restante din anii trecuti, pana la 1 august, dupa ultima modificare a OUG 64/ 2009.

Totodata, ministrul a atras atentia Organismelor Intermediare (OI) ca in cazul in care acestea nu vor da randamentul cerut din perspectiva implementarii reformei de simplificare si eficientizare a sistemului in ceea ce priveste politica fata de beneficiar, MFE va lua masuri dure acolo unde abordarea va continua sa ramana „una stufoasa si fara rezultat„.

In vederea cresterii suportului direct acordat beneficiarilor, va amintesc de masura recent introdusa ca modificare a OUG 64/2009 care va permite dumneavoastra, beneficiarilor POSDRU, sa depuneti cereri de plata pana la data de 01 august 2014, sume restante aferente cheltuielilor angajate in perioada de implementare a proiectului, dar pentru care documentele justificative (facturi, state de plata, centralizatoare de cheltuieli etc.) au fost primite sau intocmite inainte de 11 septembrie 2013. Beneficiarul ramane prioritatea mea si as vrea tare mult ca toate solicitarile dumneavoastra si problemele pe care vreti sa ni le semnalati, sa fie transmise cat mai curand la noi, pentru a le solutiona cu rapiditate. In ceea ce priveste activitatea OI-urilor, cele care nu vor da randament si nu vor aplica politica simplificarii si a eficientizarii sistemului, vor ramane fara obiectul muncii. Termenul pentru ca problemele existente semnalate sa dispara este finalul acestei luni. Cine isi duce la bun sfarsit obligatiile beneficiaza de tot sprijinul meu„, a subliniat Eugen Teodorovici.

Cat priveste motivarea expertilor din institutiile publice implicati in implementarea proiectelor, Eugen Teodorovici a propus stabilirea unui plafon de salarizare la nivelul celor din MFE si includerea acestei prevederi in Ghidul Solicitantului Conditii Generale 2014.

La randul sau, reprezentantul Comisiei Europene, Aurelio Cecilio, si-a exprimat bucuria de a se afla in Romania si a aratat ca la nivelul CE sunt apreciate eforturile si pasii facuti de tara noastra, incurajand autoritatile de la Bucuresti si beneficiarii sa continue drumul inceput intrucat sunt inca foarte multe de facut.

In mod cert, platile catre beneficiari s-au facut intr-un ritm mai alert si mai eficient astfel incat au fost recuperate multe lucruri, dar nu trebuie sa uitati ca aveti multi pasi de facut in continuare. N-ar trebui sa vorbim doar despre absorbtie, ci mai ales despre ceea ce am reusit sa facem impreuna in ultimii sapte ani. Am reusit sa ne atingem obiectivele propuse? Acest aspect trebuie sa ne intereseze„, a aratat Aurelio Cecilio.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top