Eugen Teodorovici: Vom finanta cu 150 milioane de euro ideile de afaceri ale tinerilor

concurs-tineret-studenti.jpg

concurs-inovareA fost lansata spre consultare publica initiativa “Romania Start-up“. Doua cereri de propuneri de proiecte strategice in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) vor fi lansate in urmatoarea perioada.

Initiativa “Romania start-up” isi propune sa sprijine activitatea antreprenoriala a tinerilor cu varste de peste 16 ani printr-o schema de finantare in baza careia vor fi initiate mai multe operatiuni care au ca obiectiv dezvoltarea competentelor antreprenoriale si sustinerea initiativelor lor, in vederea stimularii inceperii unei afaceri pe cont propriu. Alocam aproximativ 150 milioane de euro pentru aceasta initiativa destinata finantarii ideilor de afaceri ale tinerilor, cei care reprezinta viitorul tarii noastre“, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

In cadrul apelului “Firme de exercitiu pentru elevi” vor fi finantate proiecte care urmaresc dezvoltarea actiunilor inovatoare in vederea imbunatatirii tranzitiei de la scoala la viata activa. Grupul tinta eligibil il constituie elevii cu varste cuprinse intre 16 – 18 ani, inmatriculati in sistemul national de invatamant. in cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, beneficiarii eligibili sunt unitatile de invatamant secundar superior (nivelul ISCED 3). De asemenea, in cadrul acestui apel urmeaza sa fie selectat un singur proiect pentru fiecare regiune a Romaniei, cu conditia ca acesta sa vizeze cel putin un liceu din fiecare judet.

In cadrul cererii de propuneri de proiecte “Romania Start-up” vor fi finantate proiecte prin care vor fi subventionate planurile de afaceri ale persoanelor cu varste de peste 18 ani in vederea cresterii sustenabile a ratei de ocupare. Solicitantii eligibili sunt organizatiile patronale reprezentative, cele care vor stabili criteriile de selectie a planurilor de afaceri si vor selecta beneficiarii de subventii pentru implementarea acestora.

Ideile inovatoare se nasc la fiecare ceas. Multe dintre ele au potential imens, insa doar o mica parte dintre acestea ajung sa ne schimbe, in mod real, vietile. Iar aceasta se intampla pentru ca putine idei inovatoare au sansa sustinerii financiare care poate garanta transformarea unei idei intr-un produs si, mai departe, intr-un model de business. Acesta este motivul pentru care antreprenoriatul are nevoie de sustinere. si nu doar de sustinerea investitorilor dispusi sa parieze pe noi modele de afaceri, ci si de sustinerea statului“, a mai declarat ministrul Fondurilor Europene.

Documentele supuse consultarii publice le puteti vedea AICI.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

One thought on “Eugen Teodorovici: Vom finanta cu 150 milioane de euro ideile de afaceri ale tinerilor”

  1. Horst Mariesch spune:

    Un alt mare Fis cu viziune in dispersie fara claritate si fara continut. Eu sincer nu am inteles nimic. Care ii capra si care ii lupul? Tot textul este o varza frumoasa .Cine va inghiti cei 150 de milione de euro? Teoria este teorie dar Practica este temelie. O zi buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.