EuropAid – Organizatii ale Societatii Civile si Autoritati Locale din Republica Moldova

Republica_Moldova_UE.jpg

Comisia Europeana a lansat o cerere de propuneri de proiecte pentru Republica Moldova in cadrul instrumentului privind cooperarea si dezvoltarea.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 4.05.2015
Buget: 1.250.000 euro

Obiectivul global al acestei cereri de propuneri de proiecte este de a promova participarea societatii civile si a mass-mediei competente libere la reforma democratica a tarii si dezvoltarea durabila la nivel national si local, in cooperare consolidata cu autoritatile locale.

Republica_Moldova_UEObiectivele specifice sunt:

1) promovarea libertatii de exprimare si a mass-mediei libere si competente, in special reforma statiilor de radiodifuziune publice, pentru a contribui in mod pozitiv la imbunatatirea guvernantei, responsabilitatii sociale si a educatiei media in randul publicului pe termen lung.

2) consolidarea implicarii actorilor societatii civile in sprijinirea, dezvoltarea si monitorizarea activitatilor de promovare a libertatii presei, in special a organismelor nationale de reglementare.

3) promovarea accesul sporit al populatiei la serviciile sociale de baza, in special al femeilor si copiilor din grupurile vulnerabile, prin sprijinirea initiativelor si cooperarea intre societatea civila si autoritatile locale.

Pot depune proiecte: autoritati locale si regionale, centre de cercetare, ONG-uri, universitati, asociatii, etc.

Printre actiunile finantate:

  • activitati pentru a ajuta la consolidarea dialogului, activitati comune si crearea de retele intre diferitii actori;
  • activitati de promovare a transparentei si responsabilitatii in afaceri publice;
  • activitati de constientizare/sensibilizare care vizeaza imbunatatirea educatiei media si stimularea cererii publicului pentru un jurnalism de calitate;
  • activitati de intensificare a cooperarii intre jurnalisti si organizatiile societatii civile pentru jurnalismul de investigatie privind afacerile publice.

Actiunile trebuie sa se desfasoare in Republica Moldova, incluzand Transnistria.

Durata implementarii trebuie sa fie cuprinsa intre 24 – 48 de luni.

Bugetul total al cererii: 1.250.000 €; se acorda, in principiu, cofinantare de pana la 75% pentru entitatile din statele membre ale UE sau ale Spatiului Economic European si pana la 90% pentru cele din Republica Moldova.

In situatii bine justificate, se pot finanta actiuni mai mici ca buget de 550.000 €.

Data limita pentru depunerea notelor de concept: 4 mai 2015. Aplicatiile se redacteaza doar in limba engleza. Intr-o prima etapa, doar notele de concept trebuie depuse. 

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul aplicantului

Sursa: UNCJR
Finantator: Uniunea Europeana

[caseta-final-fise]

One thought on “EuropAid – Organizatii ale Societatii Civile si Autoritati Locale din Republica Moldova”

  1. ana spune:

    ma numesc ana sunt din republica moldova ,orasul cantemir .vreau sa imi deschid afacerea mea proprie dar am nevoie de un ajutor financiar nerambursabil.imi spuneti va rog daca este posibil sa imi acordati un ajutor financiar nerambursabil pentru deschiderea unei spalatorii auto si de ce acte am nevoie,va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.