Europe Direct 2013 – 2017: Cerere de propuneri de proiecte

Uniunea-Europeana2.jpg

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania lanseaza cererea de propuneri de proiecte in vederea selectarii organizatiilor care vor gazdui Centrele de Informare Europe Direct in perioada 2013-2017.
   
Misiunea Centrelor Europe Direct este de a promova cetatenia europeana informata si activa. Centrele reprezinta un punct de acces catre Uniunea Europeana: ele ofera cetatenilor informatii generale despre Uniune, recomanda surse de informare specializate, aduc temele europene in atentia cetatenilor si incurajeaza dezbaterea la nivel local pe aceste teme.

Reteaua de centre de informare Europe Direct este unul dintre principalele instrumente ale Uniunii Europene de informare a cetatenilor europeni despre Uniunea Europeana, despre drepturile lor si despre prioritatile UE (in mod special strategia de crestere economica “Europa 2020”) si de promovare a cetateniei participative la nivel local si regional.

Obiectivul general al cererii este ca toti cetatenii sa beneficieze de un acces facil la informatii si sa aiba posibilitatea de a-si face cunoscute opiniile si de a face schimb de opinii, in toate domeniile activitatilor UE, in special al celor care au un impact asupra vietii de zi cu zi a cetatenilor.

Organizatiile solicitante trebuie sa demonstreze ca au experienta in comunicarea cu publicul larg pe teme europene, ca detin resurse financiare suficiente pentru a asigura buna functionare a Centrului pe parcursul celor 5 ani de proiect si ca pot pune la dispozitia Centrului personal calificat.

Bugetul maxim anual alocat Retelei Europe Direct Romania este de 580 000 de euro. Fiecare Centru Europe Direct poate beneficia de o subventia anuala cuprinsa intre minim 12000 euro si maxim 20000 euro.

Solicitantul trebuie sa asigure o cofinantare adecvata pentru a indeplini cerintele pentru buna functionare a unui Centru de Informare Europe Direct in ceea ce priveste personalul, sediul si activitatile.

Propunerile de proiect sunt asteptate pana in data de 10 septembrie 2012, orele 17.00, la adresa specificata in cererea de propuneri. Propunerile de proiect vor fi redactate conform specificatiilor din apel.

Intrebarile de clarificare pot fi trimise pana la data de 3 septembrie 2012 la adresa: [email protected].

Rezultatele procesului de selectie se vor publica la inceputul lunii decembrie, iar contractele se vor semna pana la finalul anului 2012.

Website-ul programului
Textul apelului

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.