Evaluare independenta a Planului de investitii pentru Europa

investitii.jpg

Potrivit evaluarii independente elaborate de Ernst&Young, Fondul european pentru investitii strategice (EFSI), pilonul principal al Planului de investitii pentru Europa, ar trebui consolidat, prelungit si extins. Comisia a propus aceasta extindere, in data de 14 septembrie, in vederea maririi competitivitatii europene si stimularii investitiilor in cresterea economica si crearea de locuri de munca, pe baza realizarilor deja obtinute.

Vicepresedinte Comisiei Europene, Jyrki Katainen, responsabil pentru locuri de munca, crestere economica, investitii si competitivitate, a declarat: “Raportul de evaluare confirma directia in care ne indreptam cu Planul de investitii. Vom tine cont de toate opiniile si vom continua sa colaboram indeaproape cu partenerii nostri de la Banca Europeana de Investitii, astfel incât sa aducem Planul de investitii in etapa urmatoare. Scopul nostru, in ceea ce priveste Planul de investitii, a fost sa Cream locuri de munca pentru forta de munca din Europa si sa stimulam cresterea economica. Cele mai recente date arata ca suntem pe drumul cel bun”.

Evaluarea confirma faptul ca:
– mecanismul EFSI reuseste sa mobilizeze investitii suplimentare in economia reala:
– EFSI permite Bancii Europene de Investitii (BEI) sa-si asume mai multe riscuri;
– garantia de la bugetul UE functioneaza bine;
– mecanismul de finantare a IMM-urilor prin EFSI este un succes; si
– exista o nevoie clara de asistenta tehnica pentru a consolida un flux stabil de proiecte in Europa.
Raportul va contribui la procesul legislativ pentru extinderea EFSI, impreuna cu evaluarile Comisiei si Bancii Europene de Investitii.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.