UE vrea sa investeasca 320 milioane euro in stimularea industriei energiei oceanice

ocean.jpg

Uniunea Europeana (UE) intentioneaza sa investeasca 320 de milioane de euro pentru stimularea industriei energiei oceanice, aflata in dezvoltare, informeaza The Guardian.

Tinta Uniunii Europene in urma investitiilor este sa ofere o zecime din energia consumata de intregul bloc european pana in 2050, sub forma de energie oceanica.

 Investitia va lua forma unui fond de 250 de milioane de euro, plus un supliment de 70 de milioane de euro pentru asigurare, credite si garantii, in conformitate cu foaia de parcurs pentru canalizarea potentialului valurilor si energia mareelor, precizeaza sursa citata.

Intreaga suma va fi furnizata de catre UE si statele sale membre si ar trebui sa functioneze ca un tampon pentru companiile care incearca sa parcurga calea de la proiectele demonstrative la piata energetica.

De asemenea, Carnegie Wave Energy din Cornwall, Marea Britanie, a anuntat ca a rezervat 9,6 milioane de euro sub forma de fonduri UE, care sa permita conectarea primului proiect de energie oceanica la scara comerciala al Angliei la reteaua de energie.

Sursa: Bursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.