Evaluatori AM POCU formati de Banca Mondiala

evaluator-proiecte-bucuresti.jpg

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) si Banca Mondiala (BM) au semnat un acord prin care expertii BM ofera Autoritatii de Management a Programului Operational Capital Uman (AM POCU) asistenta tehnica necesara formarii evaluatorilor de proiecte depuse in cadrul apelurilor POCU 4.1. Dezvoltare Locala Integrata (DLI 3600) in comunitatile marginalizate in care exista populatie apartinand minoritatii rome — Regiune dezvoltata si 4.2. Dezvoltare Locala Integrata (DLI 3600) in comunitatile marginalizate.

Semnatarii acestui acord sunt Elisabeta CAPANNELLI, director de tara al Bancii Mondiale pentru Romania si Ungaria, si Ciprian NECULA, secretar de stat MFE. Contractul in valoare de 50.000 de dolari are o durata de 6 luni si se afla sub umbrela Memorandumului de intelegere pentru acordarea de servicii de asistenta tehnica institutiilor publice romanesti pana in anul 2023, agreat de Guvernul Romaniei si de Banca Mondiala in 11 ianuarie 2016.

„Avem nevoie de expertiza Bancii Mondiale, pentru ca ne dorim proiecte de calitate care sa propuna interventii personalizate, de impact, pentru schimbarea in bine a situatiei comunitatilor marginalizate”, a declarat Ciprian Necula, secretar de stat MFE.

Expertii Bancii Mondiale vor instrui echipa de evaluatori ai proiectelor aferente apelurilor POCU 4.1 si 4.2, accentuand legatura dintre concluziile analizei preliminare efectuate in comunitati si activitatile de interventie integrata pe care le propun solicitantii. De asemenea, vor acorda asistenta evaluatorilor pe parcursul intregului proces, pentru asigurarea coerentei deciziilor. Va fi elaborat inclusiv un manual al procedurilor de evaluare, ilustrat cu exemple practice.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.